Egész napos program

Egész napos program
E hét folyamán 909 személy igényelt személyi kártyát Nagyváradon és több mint 1300 okiratot vettek át, ez nagy vonalakban megfelel más hetek átlagának, tudtuk meg Nicoleta Chereitől, a nagyváradi lakossági nyilvántartó vezetőjétől.

Vasárnap nyolctól fél tízig hét személy nyújtotta be az iratokat és 21-en jöttek el a már kiállított személyazonossági okiratokét. A kiszabott bírságok száma sem különbözött más hetektől, e héten mintegy 55 személy jelentkezett lejárt okirattal, ők a késés időtartamától függően 40 és 80 lej között bírságot kaptak.
A nagyváradi intézmény egyébként hétfőtől péntekig a szokásos nyolc óra helyett tíz órán keresztül fogadta a lakosokat, reggel nyolctól este hatig, szombaton és vasárnap pedig nyolctól délután négyig, illetve nyolctól este kilencig tartott nyitva. Más lakossági nyilvántartók is nyitva tartottak a hétvégén a választásra való tekintettel, azonban a hét többi napján egyedül Nagyváradon volt meghosszabbított nyitva tartás, tudtuk meg.
Elvileg még azok is kézhez kaphatták személyi kártyájukat, akik este nyolckor adták le a szükséges iratokat. Fennakadások nem voltak, annak ellenére, hogy – amint az iroda vezetőjétől megtudtuk – az a számítógépes alkalmazás, melyet július óta országos szinten használnak, nagyon lassan működik és körülményessé teszi az adatbevitelt.
Ottjártunkkor egyébként jóval kevesebben várakoztak az iroda előcsarnokában, mint az elnökválasztás első fordulójának napján.

Neumann Andrea