Egerezzen a levegőben!

Egerezzen a levegőben!
Amikor megláttuk az első olyan képeket, amin épp használják az MX Air egeret, rögtön a Nintendo Wii-je és annak univerzális kontrollere villant be. Szintén hadonászni kell a levegőben.

Ha az egeret letesszük az asztalra vagy a földre, akkor máris átkapcsol a lézeres optikára, így precízebb munkára is képesek vagyunk. A Wii-hez hasonló forradalmi technológiát (koppintást), amit eddig semmilyen más egérben nem láthattunk, Freespace-nek nevezte el a Logitech. No, de mindent a maga idejében. Lássuk előbb, hogy mit is kapunk a pénzünkért.
A szokásos Logitech körítést kapjuk a dobozban, amely szintén a szokványos színvilágot hordozza. A telepítő lemez, egy törlőkendő és a leírások egy borítékban, a töltő egy külön dobozban, míg az egér és az USB-s vevőegység pedig egy külön pakkban kaptak helyet.
Ami legelsőnek feltűnhet mindenki számára, hogy az MX Air nagyon karcsú, lapos és igazán áramvonalas. Mi a legjobban, egy vadászrepülőgéphez tudtuk volna hasonlítani, másoknak az amerikában népszerű dragster autók villantak be erről az érdekes formatervről. A fekete és ezüst színekkel jól játszottak a tervezők, egy igazán elegáns eszközt alkottak meg.
A lecsapott orr és a megemelt far nem véletlen, mivel amikor kézbe vesszük az egeret, akkor kényelmesebb és magabiztosabb fogást biztosítanak. A fenekébe rendesen pakoltak anyagot, vélhetően a lítiumionos akkumulátor is itt található, valamint a mozgást érzékelő Freespace megoldás is itt hátul kapott helyet. Egy méretes érintés érzékeny görgető felület található a két klikk gomb között, melynek a két vége görgető gombként üzemel. Aki attól tartana, hogy ezek után nem fogja hallani a görgetés hangját, annak eláruljuk, hogy egy beépített kis hangszórón keresztül megszólal a tipikus görgő hang, pont úgy, ahogy megpörgettük az ujjunkat a felületen.

(hwt.hu)