Egerben a váradi „13 puttonyos”

Egerben a váradi „13 puttonyos”
Szombaton este 7 órakor játsszák Egerben a vízilabda LEN-kupa nyolcaddöntőjének első felvonását, amelyben a vendéglátó Brendon és a román bajnok Nagyváradi Leonardo VSK találkozik.

Amint azt az egri sportklub vezetőitől megtudtuk, a LEN-kupa nyolcaddöntőjének sorsolását megelőzően a Brendon játékosai kívánságlistájának élén a nagyváradi együttes szerepelt. Nem csoda, ha madarat lehetett volna fogatni a négy egykori és jelenlegi magyar válogatottat felvonultató egri gárda szurkolóival. A legjobb nyolc közé jutásért vívott párharc első mérkőzését szombaton 19 órától Egerben rendezik.

– Örülök neki, hogy a Nagyváradot kaptuk – reagált a sorsolást követően az egriek trénere, Gerendás György a magyar klub honlapján. – Az eddigi ellenfelekhez képest egyrészt költségkímélő, hiszen közel van, olyan, mint ha Magyarországon játszanánk, másrészt fel is tudunk belőlük készülni, mivel a pécsiek, akik a csoportkörben Váradon játszottak, segítenek nekünk.

Nem kell az öltöny

Kiss Csaba, az egriek egyik válogatott játékosa szerint a sorsolással nincs semmi baj, lehetett volna könnyebb is és nehezebb is. „Akkor valamivel könnyebb dolgunk lett volna, ha idegenben kezdünk. Az igazság az, hogy – bár nem akarom lebecsülni a Nagyváradot – ha komoly terveink vannak a LEN-Kupában, akkor nem szabad, hogy ez a forduló gondot jelentsen nekünk” – mondta Kiss. Biros Péter, a magyar szövetségi kapitány, Kemény Dénes egyik kedvence nagyon örült annak, hogy a Nagyváradot kapták, mert „így valószínűleg nem kell öltönyben utaznunk, hiszen feltehetőleg busszal megyünk a visszavágóra – viccelődött Biros, majd hozzátette: – itthon 4-5 góllal mindenképpen verni kell őket. Sok magyar játékosuk van, többek között Ridzyk Zoltán, aki tavaly még a Pécsnél volt, de ő eredetileg nagyváradi. Jó csapatot hoztak össze Nagyváradon, de nekünk kell továbbjutni.”

Szécsi magabiztos

A kapus Szécsi Zoltán is úgy gondolja, hogy nem lehet gond a továbbjutás: – Úgy érzem, verhető csapat a Nagyvárad, de azért komolyan kell venni őket. Igazából rajtunk múlik, hogy sikerül-e győznünk, mert jól felkészült csapat, és idegenben okozhatnak meglepetést. Már az első találkozón szeretnénk eldönteni ezt a párharcot, vagy ha ez nem sikerül, akkor a másodikon.

Hogy mit hoz a mai találkozó, az még a jövő kérdése, viszont az biztos, hogy a tizenhárom pólóst soraiban tudó váradi csapat – nem csak magyar – játékosainak lesz néhány szavuk ahhoz a bizonyos „magabiztos egri továbbjutáshoz”.