ERDON Helyi hírek

2008.08.11. 12:29

Hittel és példaadással a szeretetben

<p>Bihar megye - Augusztus 10-én, vasárnap ünnepelték az érsemjéni római katolikusok templomuk búcsúját, védőszentjeik, Szent Tibor és Szent Zsuzsanna ünnepét. Ünnepi szónok mons.Fodor József vikárius volt.</p>

A napsütéses időben a templom teljesen megtelt helyi és vendég, római katolikus és más felekezetű hívekkel, akik énekszóval várták az ünnepi szentmise kezdetét. Ministránsok vezetésével érkezett a templomba Borsi Lóránt helyi tisztelendő mellett Mons.Fodor József vikárius, Duma Sándor, a községhez tartozó Érselénd görög katolikus lelkésze, Radu Sabau helyi ortodox parókus, a bűnbánat szentségét szolgáltatta az ünnepség előtt és nagyrésze alatt is Györfi József érmihályfalvi főesperes, időközben pedig megérkezett Fülöp János helyi református lelkész is.
Egybegyűlt hívek
A szentmise főcelebránsa, mons.Fodor József vikárius elsőként megemlékezett a semjéniek korábbi lelkészéről, b.e. Gámpe Károlyról, arról, hogy miként teremtett elő támogatást az egy földesúri kúriából lett templom átalakítására-renoválására, melyet Szent Tibor és Szent Zsuzsanna tiszteletére szenteltek fel. A püspökhelyettes prédikációjában a templom említett és egy napon, 295 augusztus 11-én vértanúságot szenvedett védőszentjei életének méltatásával arról szólt, milyen nagy szerepe van az életben a hitnek és a példaadásnak, ami által hatással tudunk lenni a szeretetben embertársainkra. A szent áldozás során hosszú sorban járultak az oltár elé a hívek, majd Fülöp János tiszteletes és Radu Sabau tisztelendő olvasott fel egy igét, illetve áldotta meg az egybegyűlteket. Végezetül Fodor József fejezte ki örömét, hogy Szent Tibor és Szent Zsuzsanna – ünnepük által – vallástól és nemzetiségtől függetlenül egybegyűjtötte a híveket Érsemjén római katolikus templomába.
Rencz Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!