Eddig negyvenen igényelték

Szatmárnémeti — A fogyatékkal élők számára kijelölt parkolókat, csak azok használhatják, akik új, novembertől érvényes speciális parkolási igazolvánnyal rendelkeznek.

A megyeszékhelyen körülbelül ötven hely van biztosítva a fogyatékkal élők számára. Előzőleg már tájékoztattuk olvasóinkat arról, hogy amennyiben valaki a fogyatékkal élők számára kijelölt parkolóhelyen hagyja járművét és nem rendelkezik speciális parkolási igazolvánnyal, büntetésre számíthat. A parkolási felügyelet, illetve a rendőrség október harmincadikától bírságol.

Az ezek megjelölésére elhelyezett táblák jól láthatók, mégis sokan nem veszik figyelembe, ezért ebben a hónapban körülbelül huszonöt gépkocsivezetőt bírságoltak meg — mondta el lapunknak Slătean Rodica, a rendőrség sajtószóvivője.

A régi nem érvényes

A speciális parkolási igazolványt a Fogyatékkal Élők Egyesületétől vagy a Fogyatékkal Élők Országos Hatóságától igényelhetik az arra jogosultak. November elsejétől új igazolványok érvényesek, melyek Románia egész területén azonosak. Aki ilyennel rendelkezik, várostól függetlenül parkolhat a fogyatékkal élők számára kijelölt helyre.

Ebben a hónapban negyvenen igényeltek speciális parkolási igazolványt — tájékoztatták lapunkat a Fogyatékkal Élők Egyesületének szakemberei. Az igazolvány igényléséhez orvosi igazolás szükséges, valamint be kell fizetni tíz lej illetéket.