Eddig 15 csapat jelezte részvételi szándékát a Székelyföld Kerékpáros Körversenyre

Kovászna megye – Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere Sepsiszentgyörgyön elmondta, augusztus 7-10. között, immár második alkalommal kerül megszervezésre a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amely jelen pillanatban Románia legrangosabb nemzetközi kerékpáros versenye a Román Körverseny mellett. Idéntől a verseny a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárába is bekerült.

Idén az amatőr kerékpárosoknak is biztosítanak programokat, a nagyközönség számára pedig koncerteket szerveznek: augusztus 10-én, a verseny utolsó napján koncertezik Csíkszeredában a magyarországi Groovehouse és a romániai Voltaj együttes.
A verseny egyéni időfutamból és három szakaszból áll, a 461 km hosszú útvonal áthalad több Hargita és Kovászna megyei városon. Sepsiszentgyörgyön augusztus 8-án kerekeznek át a versenyzők.
A verseny idei kiírására, a hazai csapatok mellett, Csehországból, Bulgáriából, Németországból, Hollandiából, Magyarországról, Ukrajnából, Törökországból és Szlovéniából érkeznek csapatok.
A verseny szervezői: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a Hargita Megyei Sportigazgatóság, a Csíki Sportegylet, a Tusnad Cycling Team csíkszeredai kerékpáros klub és a Tusnád Ásványvíz Rt., aki egyben a verseny főtámogatója is.