Ebet mentettek a vízből

Illusztráció
Illusztráció
Szombaton 18.50 óra körül a 112-es segélyhívó számon valaki azért hívta a katasztrófavédelmet, mert egy kutya esett a nagyváradi vársánc melletti vízfolyásba. A katonai tűzoltók megfelelő eszközök segítségével kimentették az ebet.

Péntekről szombatra virradó éjjel 2.25 óra körül a nagyszalontai tűzoltókat azért hívták, mert tűz keletkezett a helyi Roman Ciorogariu utcában.

A kiérkezésükkor lángolt egy ház belseje és tetőzete, valamint a szomszédos ingatlan tetőzete. A tíz katonai tűzoltónak 5.10 óráig sikerült eloltaniuk a lángokat, megakadályozva azt, hogy tovaterjedjenek az említett szomszédos ház belterébe is. A tüzet valószínűleg nyílt láng használata okozta zárt térben. Megsemmisült két ablak, két ajtó, valamint annak a háznak a tetőzetéből, ahol a tűz keletkezett, közel 40 négyzetméter, a közeli ház tetőzetéből pedig körülbelül 150 négyzetméter. Szerencsére emberáldozatot nem követelt a katasztrófa.

Szintén április 8-án hajnalban 3.20 óra körül az élesdi tűzoltók az 1-es országút nagybárodi szakaszán avatkoztak közbe, ahol kigyulladt egy kamion, mely 20 tonna fagyasztott húst szállított. A gépjármű nagy része és a szállítmányból 14 tonna nem égett meg, viszont megsemmisült 6 gumiabroncs és a raktér 15 százaléka. A tüzet minden bizonnyal meghibásodás okozta.