„Biztonsági” tornát rendez a Román Kézilabda Szövetség

A következő idényben is tizennégy csapat alkotja majd a férfi kézilabda Nemzeti Liga mezőnyét, de a román szövetség (FRH) rendez egy „biztonsági” selejtezőtornát, amelyen a 2009/10–es élvonalbeli idény kiesője (Brassói Rom Cri), illetve az osztályzó vesztes csapatai (U Craiova, Galaci CSU) vesznek részt.

„Az előző évek tapasztalatából okulva rendezzük ezt a tornát. A győztes csapat átveheti annak az együttesnek a helyét, amely bár beiratkozott a 2010/11-es nemzeti ligás idényre, viszont a bajnoki rajt előtt mégis visszamondja élvonalbeli szereplését” – nyilatkozta lapunknak Ion Mateescu, a FRH versenyszervező bizottságának az elnöke. Elmondta, a június 7–i határidőig valamennyi csapat nevezett a szeptember 2–án kezdődő élvonalbeli idényre. A Szatmárnémeti Városi Sportklub elsőként jelezte részvételi szándékát. „Megtörténhet, hogy szeptember elsején valamely beiratkozott csapat visszalép. Ebben az esetben a pótselejtező győztese veheti át a helyét” – tette hozzá a bizottsági elnök.
Az említett torna csütörtökön 18 órakor kezdődik az U Craiova – Brassói Rom Cri mérkőzéssel. Pénteken 11 órától a Galaci CSU – U Craiova, szombaton 11 órától pedig a Brassói Rom Cri – Galaci CSU találkozót rendezik.
A Nemzeti Liga mezőnye:
Konstancai HCM, Resicabányai UCM, Pandurii Tg. Jiu, Bákói Ştiinţa, Bukaresti Steaua, Bucovina Suceava, Székelyudvarhelyi KC, Kolozsvári U, Nagybányai Minaur, Temesvári Poli, Szatmárnémeti VSK, Bukaresti Dinamo. Újoncok: Nagyváradi VSK, Bukaresti CSM.