E. Teodorovici: A falvak a forrás megjelölése nélkül is kiírhatnak közbeszerzéseket

E. Teodorovici: A falvak a forrás megjelölése nélkül is kiírhatnak közbeszerzéseket
A falvak, hogy ne veszítsenek időt, a támogatási forrás megjelölése nélkül, halasztó hatályú záradékkal is kiírhatnak közbeszerzéseket – jelentette ki hétfőn a megbízott fejlesztési miniszter tisztségét is betöltő Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, a Romániai Községek Egyesületének 22. közgyűlésén.

‘A falvak a forrás megjelölése nélkül is kiírhatnak közbeszerzéseket. A fejlesztési minisztérium hivatalos értesítést küld minden polgármesteri hivatalnak, amely tartalmazni fogja annak a halasztó hatású záradéknak a formáját (…), amely arról szól, hogy a polgármesterek az odaítélési szerződést csak azt követően írják alá, hogy lesz hozzárendelt forrásuk’ – magyarázta a miniszter.

Teodorovici emlékeztetett: a 2018/114-es kormányrendelet értelmében a községi polgármestereknek már nem kell láttamoztatniuk az összeállított dokumentációt az Országos Közbeszerzési Ügynökséggel (ANAP).

A tárcavezető arra biztatta a községek képviselőit, hogy a nagyvárosok szövetségének mintájára, legyenek ‘jó értelemben agresszívabbak’. Kifejtette: a gazdagabbakhoz képest a szegényebb megyék több pénzt fognak kapni úthálózatuk modernizálására.

www.agerpres.ro