E-mail címet mindenkinek!

E-mail címet mindenkinek!
Bukarest- Microsoft Live@edu címmel olyan két évre szóló szerződést írt alá Berlinben Cristian Adomnitei tanügyminiszter és Michael van der Bel, a Public Sector Microsoft alelnöke, melynek értelmében a romániai egyetem előtti oktatásban részesülő diákok az ismert informatikai világcég által védett és biztosított ingyen drótposta-címek haszonélvezői lehetnek.

A dokumentumot azon a Government Leader Forum- Europe elnevezésű megbeszélésen tökéletesítették, melynek fővédnökei Angela Merkel német kancellár és Bill Gates, a Microsoft elnöke voltak.

Ugyanezen a fórumon a tárcavezető Orlando Ayala-val, a  Microsoft egy másik alelnökével is találkozott, abból a célból, hogy kiértékeljék a Romániában 2004-ben bevezetett Partnerek az oktatásért elnevezésű projekt eredményeit. A program három pillérre támaszkodott: a modern technológiához való hozzáférésre, a pedagógusoknak a felkészítésére a számítógépes technológia használatára, valamint a kommunikációra és együttműködésre, melynek megfelelően több mint tízezer oktató ismerkedett az IT&C ágazat rejtelmeivel. Cristian Adomnitei ezzel kapcsolatban abbéli reményének adott hangot, hogy az év végéig valamennyi romániai iskolát sikerül csatlakoztatni az informatikai rendszerhez, s így egyenlő esélye lesz a diákoknak arra, hogy bővítsék IT ismereteiket és kultúrájukat.