Dzsesszkoncert is volt a majálison

Dzsesszkoncert is volt a majálison
Vasárnap délután könnyűzenei és népzenei előadásokkal folytatódott a majális, de nem hiányoztak a menettáncosok és a modern tánc művelői sem, s másfél órás dzsesszkoncert is volt.

Az iskolák majálisát követően Sara Paula Oaie, Molnar Monica tanítványa lépett színre könnyűzenei előadásokkal – többek között Zámbó Jimmy számok hangzottak el – majd a szalárdi Pitypang gyermeknéptánccsoport következett, az előadás során Bogi és Matyi énekelt, illetve hegedűn közreműködött. A Debreceni Ördögszekér Citerazenekar kalotaszegi összeállítása következett, ezt követően pedig a nagyváradi Sunshine menettáncosok több csoportja lépett fel. A Szabó Timea által felkészített nagyváradi és szentjánosi lányok több előadással is készültek, többek között a Mexican girls táncot és a Kaszinótáncot mutatták be.

Fellépők

Nagy sikerrel léptek fel a nagyváradi Unique táncstúdió fiataljai – a Desire, a Faith, a Rise, az Ini-mini Unique lépett fel, Szentyobbi Vivien szólótáncot mutatott be, majd Ráksi Denisszel együtt is fellépett, ezt követően pedig a Unique következett egy különösen dinamikus és összehangolt számmal, melyet élénk tapssal jutalmazott a közönség. Mint elhangzott, az országos IDO bajnokságon a táncstúdió több csoportja is első helyezést ért el, s lehet, hogy részt vesznek a gráci nemzetközi bajnokságon is.

Szallós Tünde Brigitta magyar és külföldi slágerekből álló könnyűzenei előadása következett, majd a kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band szórakoztatta a dzsessz kedvelőit. A mintegy másfél órán át tartó műsor alatt Gershwin, Spencer Williams, Louis Armstrong számok hangzottak el, s nem hiányzott a Louisiana Dixieland sem. Duke Ellington, illetve Scott Joplin ragtime stílusú számaiból is ízelítőt adtak. A Walter Donaldson által szerzett Sam, az öreg harmonikás ember című dallam következett, majd az „orosz rag” stílusú számok, később a Creole Jazz hangzott el, mely a New Orelans-i stílust képviseli. Az 1985-ben alakult együttes a műfaj legismertebb számával, a Tiger Rag nevű dzsessz sztenderddel zárta a programot. Az előadás során régi magyar számokat is előadtak – mint például az Engem a rumba döntöget romba című dalt.

Könnyűzenével folytatódott a műsor – a Francisc Hubic Művészeti Iskolába járó fiatalokból álló Art Group csoport tagjai léptek fel. Magyarországi és nemzetközi slágerek hangzottak el Bartha Bernadett, Scheneider Lilla, Felix Lascu, Vlad Marian, Bogdan Caraman és tanárjuk, Deac Lăcrimioara tolmácsolásában.

Neumann Andrea

Címkék: