DVTK Jegesmedvék: A harmadik után egy maradt

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: A harmadik után egy maradt
© Fotó: Ádám János
Miskolc – Elveszítette péntek esti, kassai rangadóját a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A Macik a jégkorong Tipsport Liga 47. fordulója keretében vendégeskedtek a kelet-szlovákiai nagyváros ugyancsak nagy jégcsarnokában, a csaknem 9 ezer szurkoló befogadására képes Steel Arénában. Kapujukat ismét Vay védte, tagjaik közül pedig a sérült Hajós és Ritó ezúttal is hiányzott.

Sok helyzet akadt

A vendégek letámadással kezdtek és már a 2. percben helyzetbe kerültek, Kulmala középről a jobb felső sarkot célozta meg, de csak Habalig jutott. A 3. percben Galanisz kavart nagyot és már gólt ünnepelt, a játékszer azonban elakadt az elvágódó portás akadt. Brophey sem akart a helyzetekből kimaradni, lövését Vay hatástalanította, aztán Harrison a botjával a palánkra kente a kassaiak egyik védőjét és máris mehetett kicsit pihenni. Emberhátrányban majdnem tréfát űztek a hazaikkal a diósgyőriek: Galanisz csente el a korongot, a felzárkózó Kiss D.-hez gurított, aki viszont a lekezeléskor tempót vesztett, így hiába állt tisztán, elbukta a helyzetet. A 7. és a 13. percek közötti idő a Vay-mutatványok jegyében teltek, a 17. percben pedig a három az egy elleni miskolci roham akadt el lesen. Nyílt és élvezetes csata folyt a jé­gen, előbb Harrison és Spilár, utánuk Kiss D. és Galanisz próbálkozott a háló megzörrentetésével. A 20. percben nagy sürgés és forgás alakult ki Habal ketrece előtt, ezért a korong a nagy tumultusban nem jutott túl a gólvonalon.Az első harmad célzási aránya, ettől függetlenül igencsak otthonra billent (17-8).

A dudaszó előtt

A középső szakaszban először Somogyi alakítása okozott izgalmat a 23. percben. A kinn álló Habal fölött ívelt és korongja majdnem beesett a hálóba. A 25. percben került előnybe a HC gárdája. Dudás jobbról, éles szögből eltalálta azt a Vay teste melletti sávot, amelyet nem lehet védeni (1-0). Később Galambos emberhátrányban kitört, lerázta magáról a hátsókat, de cseleit Vay nem ette meg. A 28. percben Vas 7 méterről lőtt, a diósgyőriek pedig ünnepeltek, a vezetőbíró azonban nem ítélt gólt, a zsűri segítségét kérte. Amíg telefonált, többször megismételték a szituációt, amelyből egyértelműen nem lehetett megállapítani, hogy a keresztvasról, vagy a hálóból pattant-e ki a játékszer, a tárgyalás végén pedig Stefik nem mutatott középre. A 29. percben Szirányi egészen jó helyzetbe hozta magát, csak a jó lövéssel maradt adós, miként Kulmala is, aki a kapu mögül indult, meg- és kikerült mindenkit, majd a kék vonalról Habalba bombázott. A 36. percben Koch a saját harmadából akarta felvinni a korongot, de technikai hibát vétett, Kulmala lecsapott a korongra és jobbról, közelről egyenlített (1–1). Kiállításokkal (ebből Magosi 2+2 perccel részesedett) és négy a négy elleni hazai találattal zárult a második húsz perc: a szlovákok blokkoltak támadó harmadukban, Spilár begyűjtötte a játékszert, majd Ignatuskinhoz adott, aki 29 másodperccel a dudaszó előtt a háló bal oldalába emelt (2–1).

Az üres kapuba

A 45. percben Pance ajándékot adott a kassaiaknak, ugyanis elfelejtette betermelni több, mint ziccerét. Az 53. percben Petrás kikerülte Szirányit, jobbról félkört csinált, de a cél előtt elfogyott a tudománya. Az 59. percben jött a szokásos időkérés, Vay lehívása és a Glen Hanlon-féle rajzolás, az egalizálás viszont nem jött össze, sőt Kafka 1 másodperccel a vége előtt az üres kapuba gurított (3–1).

Következik: vasárnap, 16.00-tól a HK Nitra – DVTK Jegesmedvék meccs.

KT


Jégkorong: jegyzőkönyv

HC Kosice – DVTK Jegesmedvék 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)

Kassa, 3599 néző. V.: Stefik, Novák – Durmis, Rojik (szlovákok).

HC Kosice: Habal – McDowell, Sedivy (1), Spilár (1), Suja (1), L. Nagy (1) – Koch, Pulli, Lusnák, Ignatuskin 1, Petrás – Michalcin, Dudás 1, Kafka 1, Galambos, Hricina (1) – Cibák, Zitny, Klima, Brophey, Jokel – Skorvánek. Vezetőedző: Roman Simicek.

DVTK Jegesmedvék: Vay – Kiss D., Crawford, Kulmala 1, Vas, Pance – T. Slovák, Szirányi, Magosi, Loiseau, Harrison – Milam, Gőz, Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Láda B., Vojtkó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

Kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc.

Roman Simicek: – Nagyon meg kellett küzdenünk a miskolciak ellen a győzelemért. Sok helyzetünk volt, sokkal többször lőttünk kapura, mégis nehezen nyertünk.

Strenk Hunor másodedző: – Tudtuk, hogy az első perctől kezdve a hazaiak támadni fognak, mert az utóbbi meccseik rosszul sikerültek. Az első harmadban ők domináltak, de vezetésük után átvettük a kezdeményezést és szoros mérkőzést alakítottunk ki. Lehetőségünk adódott a pontszerzésre, de a kapu előtt nem voltunk elég határozottak.




További hírek a BOON - Sport - Jegesmedvék kategóriából