DVTK: az első tavaszi győzelem

DVTK: az első tavaszi győzelem
A labdarúgó NB I 22. fordulójában szombaton délután a Tatabánya csapatát fogadta a Diósgyőr együttese.

Csak remélni lehet, hogy azért olyan, mert még nincs kész. Mármint a diósgyőri klubház, azon belül is a sajtóhelyek, amit állítólag úgy terveztek, hogy az a nemzetközi labdarúgó szövetség előírásának is megfeleljen – ha esetleg hivatalos nemzetközi mérkőzést rendeznének Diósgyőrben. Mert újnak, új, szépnek szép, csak nem jó. A sajtóhelyek szűkek, a csilivili korlát pedig holt teret húz a pályára. Talán ha a tervező vagy a beruházó szakított volna egy kis időt arra, hogy helyet foglaljon itt, akkor más lenne a helyzet.

A mérkőzés első negyedórájában az se nagyon zavarta volna a kilátást, ha a hazai térfelet teljesen “bekorlátozzák”, mert a játék szinte kizárólag a vendégek térfelén folyt. A DVTK mezőnyfölénye azonban igazi nagy gólhelyzeteket nem eredményezett, ami azért nem volt meglepő, mert a Tatabánya jobbára kilenc mezőnyemberrel védekezett, a sűrűjén pedig egy hazai futballistának sem sikerült áthatolnia.

A következő fertályórában sem sokat változott a játék képe, de a labdabirtoklási arány kicsit igen, a neonzöldek kicsit többet tartották maguknál, mint annak előtte. Építkezni – mármint támadásokat – viszont nem igazán tudtak. Egészen addig, amíg nem kaptak egy 11-est. Az elhibázott büntető, a próbálkozót, Márkust hozta fel, aki nagyon igyekezett javítani. A piros-fehérek az első félidő végéig hátralévő időben azon voltak, hogy megtalálják a rést a tatabányai védőfalon, de nem jártak átütő sikerrel.

Fordulás után

Enyhe hazai mezőnyfölény jellemezte a játékot, a térfélcserét követően. Az azért látszott, hogy a hazai csapatnak fontosabb a három pont megszerzése, mert jobban igyekeztek. Kitartó csapatjátékuknak meg is lett az eredménye, a félidő derekán egy csinos gólt hozott össze a piros-fehér együttes. És, ahogy ilyenkor lenni szokott: a hátrányba került csapat fordulatszámot váltott. De nem alakult ki nagy különbség a gárdák között, inkább csak kiegyenlített lett a játék.

A DVTK-nak ezzel együtt nagyobb területe lett játszani, és mivel már nem csak a védekezést erőltették a vendégek valamivel érdekesebb lett a meccs. Nagy helyzetek azonban egyik oldalon sem adódtak. A vendégek mestere cserékkel próbált életet lehelni a csapatába, de nem járt sikerrel ezen próbálkozása. A masszív csapatjátékot mutató DVTK – három vereség és három győzelem után – megszerezte idei első győzelmét. Megérdemelten, mert sokkal többet tett ellenfelénél a 3 pont megszerzéséért.

BCs

Percek, események; jegyzőkönyvTovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából