DVSC Schaeffler: keserű keleti rangadó

Akt.:
Keserű keleti rangadó
Keserű keleti rangadó - © Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – A rengeteg ziccert rontó Debrecen hibáit megbüntette a Békéscsaba.

A Loki szurkolók ezúttal sem hagyták magukra csapatukat, egy különítmény egyenesen a délutáni focimérkőzésről utazott a Viharsarokba, hogy buzdítsa kedvenceit a rangadón.

Álmos kezdés

Bizonyára nem olyan kezdésről álmodott Köstner Vilmos, melyet tanítványai produkáltak: Lotte Grigel rögtön az első támadásnál két percet kapott. A hazaiak házi góllövőlistáját vezető Vukaljovic kezdte a gólgyártást . A fehér-piros színösszetételű vendégek első találatát a román Madalina Zamfirescu szerezte. A bajnokság folyamán nem egyszer ragadt be a meccsek elején a DVSC Schaeffler, ezúttal sem történt másként. A Debrecen szakmai stábja már a 7. percben 7–3-as állásnál kikérte első idejét. Triffa Ágnest a kapuban Viktoria Oguntoye váltotta. Bosszantó technikai hibák jellemezték a játékát a DVSC-nek, előfordult, hogy három a kettőben vitték a debreceniek a megszerzett labdát a hazaiakra, passz helyett mégis belemenés lett az akció vége. Máskor a kapus passzolt túl hosszan vagy éppen lépéshiba miatt vették el a találatot a játékvezetők a piros-fehérektől.

A 17. percben már 14–7et mutatott az eredményjelző. Némi vigasz, hogy legalább a hetesekkel nem gyűlt meg a baja a Lokinak, Grigel magabiztosan lőtte őket. Köstner Vilmos nem csak a taktikai megfontolásból, hanem kényszerből is forgatta a csapatát keresve az aznapi legütőképesebb csapatot. Triffa visszakerült a kapuba, és lassan kezdett összeállni a DVSC játéka: a félidő 24. percre három gólra jött fel a Debrecen (15–12). Ekkor már a vendéglátók szakvezetője érezte úgy, hogy játékosainak szüksége van a bíztató szóra. Bulath Anita egy csabai támadás után arcsérülést szenvedett, úgy kellett letámogatni a pályáról. Hiába az aránylag sok lőtt gól (melyből hetet Vantara-Kelemen Éva szerzett), a 19–15-ös félidei eredmény a védekezést nem dicséri.

Most nem sikerült a végjáték

Bulath szerencsére a második félidőre vissza tudott térni a csapatba, annyira, hogy ő szerezte a játékrész első találatát. A védekezés összeállni látszott, de sorozatban sajnos három ziccert is elhibázott a Debrecen. Ennek ellenére 20–19-re jött fel a Loki, Horváth Roland, a Csaba edzője időt is kért. A 41. percben 21–21-nél utolérte a DVSC a Békéscsabát, gyakorlatilag „meccsnullról” folytatódott a rangadó. A csapatkapitány Vantara-Kelemen góljával átvette a Loki a vezetést, akkor úgí tűnt, sínen van a debreceni Vasutas.

Ahogy közeledett a mérkőzés hajrára úgy lett egyre nagyobb a feszültség a pályán és a lelátón is. Újra megtalálta a ritmust a lila-fehér gárda, amely ismét a maga javára fordította a meccs állását. A DVSC rengeteg ziccert rontott az összecsapáson, amelynek így nem is lehetett más a vége, mint egy fájó, megérdemelt 31–28-as vereség a derbin.

MSZ


A mérkőzés jegyzőkönyve

BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE-DVSC SCHAEFFLER 31-28 (19-15)

Békéscsaba, játékvezetők: B.pech, Vágvölgyi.

Békéscsaba: Balog, Horvát (kapusok), Agbaba 1, Bottó 3, Dombi, Giricz 3, KOVÁCS 6, Kukely, Marincsák 6 (4), Szögi, VUKALJOVIC 8, WALFISCH 4. Edző: Horváth Roland.

DVSC: Triffa, Oguntoye (kapusok), Arany, Bordás, Borgyos, Bulath 6 (1), Despotovic, Grigel 7 (4), Kovács 1, Punko 1, Szabó, Tóvizi 1, VANTARA-KELEMEN 9, Varsányi 2, Zamfirescu 1. Edző: Köstner Vilmos.

Kiállítások: 6, ill. 12.

Hétméteresek: 5/4, ill. 7/5.