Durva harc a parkolóhelyért?

Durva harc a parkolóhelyért?
Egy nagyváradi olvasónk számolt be egy igen sajnálatos esetről: családi autójukat valaki oldószerrel lelocsolta, tönkretéve a festést.

Zétényi Béla és felesége, a váradi Costache Negruzzi utcán lakó olvasóink rendkívüli kellemetlenségre ébredtek vasárnap reggel. Amikor a férj lement a tömbház elé a családi autóhoz, azt látta, hogy a kocsit oldószerrel lelocsolták, a szer kimarta a festéket, de még a stoplámpát is. Olvasónk feljelentést tett, és szerkesztőségünket is értesítette az esetről. Kérdéseinkre válaszolva Zétényi Béla elmondta, hogy szombat este kilenc óra tájban parkolta le autóját a PB23-as tömbház lépcsőház-bejáratának közvetlen közelében. „Mivel este kilenckor, amikor hazaértem, nem találtam helyet közvetlenül az én lépcsőházam előtt, ahol általában parkolok, ezért körülbelül öt méterrel arrébb álltam meg. De itt az egész utcában nincs kijelölt fizetéses parkolóhely senki számára” – fogalmazott a panaszos, aki kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy kifejezetten csak az ő autóját locsolták le, mert mellette fél méterre volt egy másik autó, arra nem esett egy csepp se.

Parkoló miatt?

Zétényi Béla a helyszínelő rendőröknek és később szerkesztőségünknek is elmondta: „nekünk nincs haragosunk a környéken, mi csendes emberek vagyunk, nem szoktunk veszekedni senkivel. Szerintem kifejezetten azért történt, ami történt, mert annak a helyén parkoltam, aki ott szokott parkolni”. A kárvallott azt is észrevette, hogy az oldószer az autó és a tömbház között lévő sövényt is kikezdte, ezért az anyagot feltételezhetően a tömbház valamelyik ablakából öntötték rá az autóra. Kérdésünkre válaszolva elmondta: már korábban is előfordult, hogy ott, vagy ahhoz közeli helyen parkolt, de mindeddig ilyen kellemetlenségben nem volt része, már csak azért sem, mert az utcában senkinek sincs fizetett parkolóhelye, ezért amikor a lakók hazajönnek a munkából, oda állnak, ahol szabad helyet találnak. Végezetül Zétényi Béla megjegyezte, hogy tudomása van egy hasonló esetről: néhány évvel ezelőtt egy ugyanabban Negruzzi utcai tömbházban lakó hölgy autóját locsolták le ugyanilyen oldószerrel, igaz, akkor az a hölgy nem tett feljelentést. Zétényiék azonban megtették a feljelentést, hiszen több tízezer lejes káruk keletkezett egy rosszindulatú ismeretlen rongáló miatt.

Pap István