Duplázódott a résztvevők száma

Duplázódott a résztvevők száma
Bihar megye – Ha folytatódik a folyamat, a jövő évi hegyközszentimrei borversenynek kicsi lesz a helyi kultúrház: az elsőn 47, tavaly 60, az elmúlt szombaton már 124 mintát neveztek be.

A harmadik hegyközszentimrei borverseny szervezői az elmúlt szombaton három kategóriában várták a benevezéseket, és az érdeklődés minden előzetes várakozást felülmúlt: az első (47) és a második (60) verseny közti létszámnövekedést látva legtöbb 100 mintára számítottak, 124 (fehér száraz – 70, fehér aromás – 40, vörös – 14) lett belőle helyi, szentjobbi, hodosi, szalárdi, biharpüspöki, bihari, nagyváradi, szalontai, bihardiószegi, biharvajdai és egri jelentkezőkkel.

Összetartozás, jókedv

Az öttagú zsűri (Dorin Popa, ifj.Csávossy György, Szoboszlai Kinga, Szoboszlai Csaba, Zatykó Gyula) ennek megfelelően tovább dolgozott a tervezettnél, az eredményhirdetést megelőzően Nagy Miklós, Szalárd község polgármestere este kilenc óra előtt nem sokkal köszönthette a megjelenteket, és csakúgy, mint Berényi András „ceremóniamester” megköszönte a 15 fős szervezői gárdának a munkát. „Szeretem a bort” – kezdte magyarul értékelését a zsűrielnök Dorin Popa, aki az összetartozás érzését, a jókedvet nevezte a borverseny legnagyobb eredményének, majd hozzáfűzte, hogy több „új” borfajtáról is hallott aznap: gugolós bor, kocsis bor, komabor.

Zsűrizés” hajnalig

Ifj.Csávossy György úgy vélte, egyre ritkábbak a hibás borok, és arra kérte a gazdákat, hogy direkt termő szőlők levét ne nevezzék a borversenyekre. A díjazáskor Berényi András illetve Nagy Sándor főszervező számtalan bronz, ezüst és aranyérmet adhatott át, a legnagyobb pontszámot elérők kupákkal is gazdagodtak, de tombolasorsolás is volt. Közben lezajlott a vacsora, a zsűrizett borokat visszaszolgáltatták az asztalokra további mustra végett, és a jutalmak átadása/átvétele után hajnalig tartóan mindenki kipróbálhatta, hogy a sörtől, a bortól és a széplánycsóktól valóban elmúlik–e a bánat…

A legnagyobb pontszámosok

 

Fehér száraz borok: 1. Nagy Sándor, 2. Elek József (mindketten Hegyközszentimre), 3. Chifiriuc Veronika (Bihar); Fehér édes borok: 1. Alafi Károly, 2. Balogh József, 3. Tóth Géza (mindhárman Hegyközszentimre); Vörös borok: 1. Guba Jenő (Szalárd), 2. Fábián Tibor (Bihardiószeg), 3. Kis István (Szentjobb).


Címkék: ,