Drónnal próbáltak moldovai cigarettákat Romániába csempészni

Illusztráció
Illusztráció
Drónnal juttattak át a moldovai-román határon 350 csomag cigarettát, a szállítmány azonban azonnal a határrendőrség kezére került.


A Iaşi megyei határrendészeti főkapitányság tájékoztatása szerint a határrendészek az elmúlt hétvégén leplezték le a cigarettacsempészési kísérletet. Közleményük értelmében a Podu Jijiei határátkelőnél egyik este egy romániai rendszámú autót vettek észre, amely a határ felé tartott, és amelyből később egy férfi szállt ki.

A rendőrök infravörös távcsővel rövidesen észrevettek egy drónt, amely átrepült a Moldovai Köztársaság és Románia közti határ fölött. A drón kis méretű csomagot szállított, amelyet a román országterületen várakozó férfi vett kézhez. A rendőrök előbb felszólították, hogy adja meg magát, de mivel nem engedelmeskedett, két figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe.
Miután őrizetbe vették a 31 éves férfit, kiderült, hogy a drón 350 csomag, Moldovai Köztársaságból származó cigarettát szállított. A férfi vallomása szerint egy moldovai személy megbízásából, 200 lejért vállalta, hogy felveszi a rakományt és Iaşi-ba szállítja.

A rendőrség csempészés miatt nyomoz az ügyben.

www.agerpres.ro