„Drogtanya” Bihar megyében

Akt.:
„Drogtanya” Bihar megyében
Balalényen (Băleni) értek tetten múlt pénteken a BCCO rendőrei és a DIICOT ügyészei egy váradi és egy helyi férfit, egy 45 és egy 48 évest, valamint egy 45 éves helyi nőt, akik éppen a kannabisz ültetvények termését gyűjtötték be egy melegházban.

 

A növények állapota arra utal, hogy idén ültették azokat. Tizenkét ültetvényt számoltak a melegházban, melyekről körülbelül 148,95 kilogram fogyasztható drogot lehet begyűjteni. Az ingatlan, melynek kertjében a melegház van, szintén a felfedezett drogtanya része. Egyik szobájában egy laboratórium működik, ahol kiszárítják a kannabiszrügyeket és -bimbókat; itt összesen kilenc kilogrammot találtak, egy másik szobában pedig tíz légmentesen lezárt zacskóban 2,194 kilót. A házban ezenkívül különböző eszközökre bukkantak, melyek a növények ápolásához és a termés kiszárításához, valamint csomagolásához szükségesek.

A három személy aznap 24 órára előzetes letartóztatásba került, másnap pedig a Bihar Megyei Törvényszék szabta ki a további büntetést: a két férfit 30 napos előzetesbe helyezték, a nőt pedig 60 napos bírósági felügyelet alá.