Drogprevenciós találkozó

Nagyvárad – Kedden a Gheorghe Cheregi által vezetett Bihar Megyei Drogmegelőzési és Tanácsadói Központ (CPECA) munkatársai kétoldalú román- magyar tárgyalásokat folytattak a dr. Penczes Mariann által írányított magyarországi Nemzeti Kábítószerellenes Ügynökség képviselőivel.

A két ország közt megkötött bilaterális együttműködési megállapodás alapján a szomszédból érkezett hatóságok munkamegbeszélésre invitálták Arad, Bihar, Szatmár és Temes megyei kollégáikat, A határmenti övezetben tapasztalt drogproblémák hatékony megközelítése elnevezésű interregionális projekt keretében.

A most lezajlott megbeszéléseken többek közt a következő témák voltak terítéken: az illegális drogfogyasztásról szakemberek által készített tanulmány eredményeinek a kiértékelése, a két országban feljegyzett, ezzel kapcsolatos adatoknak az összehasonlítása, a törvénytelen kábítószerfogyasztásról információkat tartalmazó szórólapoknak a bemutatása, a jövőt illető programoknak a megtervezése, politikai elvárások transzfrontális szinten. A felek abban is megegyeztek, hogy legközelebb január 28-29-én találkoznak Debrecenben.