Drogkereskedőket füleltek le

Akt.:
Rendőrségi felvételek
Rendőrségi felvételek

Március 30-án a szervezett bűnözés elleni osztály rendőrei és a Szervezett Bűnözés és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészei közösen hét házkutatást tartottak Nagyváradon. A cél egy drogkereskedéssel foglalkozó szervezett bűnözői csoport leleplezése volt.

A csoport nyolc tagú volt, 18 és 36 év közötti Bihar és Călăraşi megyei személyekről van szó. Egy 33 és egy 29 éves váradit azzal gyanúsítanak, hogy 2015-től mostanáig létrehoztak és támogattak egy szervezett bűnözői csoportot drogkereskedés céljából. A csoport vezetője, egy 33 éves váradi férfi, hogy minél nagyobb területet le tudjanak fedni, a fogyasztók közül is toborzott terjesztőket, így egy körülbelül 250 személyes drogfogyasztói hálózatot hozott létre. Az érintetteket a következőkben idézik be és hallgatják ki.

FOTO_8_PERCHEZITII_BCCO_ORADEA_-_ANTIDROG

A terjesztett drog egy újfajta anyag volt, amit 2014-ben került fel az európai kábítószer tiltólistára. A házkutatás során a rendőrök 1,5 kg növényi anyagot, 600 gramm kábítószer port, 30 gramm marihuánát, digitális mérlegeket és egyéb, a drog kiporciózására használatos eszközt találtak és koboztak el. A gyanúsítottakat 24 órás őrizetbe vették, majd hetüket 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték, a nyolcadik személyt pedig bírósági felügyelet alá. Ha bűnösnek találják őket, az érintettek 1 és 5 év közötti börtönre számíthatnak.