ERDON Helyi hírek

2008.02.18. 07:08

Ünnepség a csatári óvodában

<p>Bihar megye - Pénteken délelőtt álarcos farsangi maskarák vonultak fel, és kézműves-foglalkozás vette kezdetét a hegyközcsatári óvodában.</p>

A foglalkozást Vitályos Barna, Hegyközcsatár polgármestere nyitotta meg a gyerekek, szülők, nagyszülők és óvónők jelenlétében annak apropóján is, hogy amíg a gyerekek a félévközi minivakáción voltak, az épületbe új, modern központi fűtést szereltek be mindenki nagy örömére, így ezentúl remélhetőleg egy meleg, jól fűtött óvodában tanulhatnak a gyermekek, amit mi is tapasztaltunk ottlétünkkor. A polgármester megígérte, hogy küzdeni fog és mindent megtesz annak érdekében, hogy a közeljövőben Hegyközcsatár gyerekeinek egy korszerű felszerelésű, minden igényt kielégítő napközis óvodát építtessenek, aminek a megvalósításához megvannak az esélyek.

Álarcos jelmezek

Ezt követően kézműves-foglalkozás vette kezdetét Orbán Adél és Covacic Emilia óvónők vezetésével, amikor a gyerekek együtt dolgozhattak a szülőkkel, nagyszülőkkel, hogy együtt örülhessenek a munka sikerének. A kézműves-foglalkozást követően a szülők beöltöztették csemetéiket a már elkészített szebbnél szebb álarcos jelmezekbe, volt ott több féle bohóc, gomba, zümmögő méhecske, virág, pillangó, medve, cowboy, varázsló stb., majd megkezdődött a jelmezes bevonulás, mindenki bemutatkozott, amit a jelenlévők nagy tapsal jutalmaztak. Az óvónők kitalálták, hogyan fokozhatnák a jó kedvet, azt ötlötték ki, hogy egy-egy felfújt lufira tejszínhabból szakállt csináltak, amit a gyerekeknek le kellett borotválniuk. Minden csapatban két gyerek volt, az egyik tartotta a lufifigurát, a másik borotvált. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek, ennek eredményeként minden csapat győztesen került ki, jutalomképpen kaptak egy-egy tejszínhabos farsangi fánkot. A nap pikantériája, hogy miközben tartott a hegyközcsatári óvodások télűző farsangi előadása, kint nagy pelyhekben szállingózott a hó, ami később hózáporrá alakult.

Tóth Zsigmond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!