Draskovics Tibor: nagyobb bombáról van szó, mint eddig bármikor

Draskovics Tibor: nagyobb bombáról van szó, mint eddig bármikor
Budapest – Lényegesen nagyobb bombáról van szó, mint eddig bármikor – mondta a IX. kerületben talált második világháborús robbanószerkezetről az igazságügyi és rendészeti miniszter kedden újságíróknak a helyszínen.

 Rendkívül veszélyes a feladat, a bomba hatástalanítása – tette hozzá a most műveleti irányítóközpontként működő Vágóhíd utcai tűzoltóság épülete előtt Draskovics Tibor, hangsúlyozva, hogy mindenkit biztonságba helyeznek. “Úgy látom, hogy a rendőrség megfelelő szakértelemmel és felszereléssel látott hozzá a feladatnak” – közölte. A miniszter a sajtó munkatársait arra kérte, hogy nyújtsanak segítséget az emberek tájékoztatásában, amit nagyon lényegesnek nevezett.

A rendőrség annyit közölt, hogy jelenleg félidőben jár a körzet kiürítése, az emberek feszültek; eddig nem kellett előállítani senkit. Kisebb koccanások történtek a körzet kiürítésekor, de ezeket a helyszínen rendezte a rendőrség.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: magán betegszállítók is segítik munkájukat, eddig tucatnyi embert kellett biztonságos helyre szállítaniuk. Hozzátette: krónikus, mozgásképtelen betegekről van szó.      Tájékoztatása szerint a mentők felkészültek, akár száz sérült ellátására is. A tűzoltóság udvarában egy nagy méretű sátrat állítottak fel.  A főváros IX. kerületében hétfőn találták a kéttonnás bombát egy régi malomépület bontásakor, a Vaskapu utca 41. szám alatti telken. (MTI)