Drámapedagógiai foglalkozást tartottak

Dr. Demény Piroska tartott foglalkozást Nagyváradon
Dr. Demény Piroska tartott foglalkozást Nagyváradon
Játéköröm. Drámapedagógiai lehetőségek hátrányos helyzetű tanulók körében címmel dr. Demény Piroska, a BBTE Pedagógiai és Alkalmazott Didaktika Intézetének docense tartott előadást Nagyváradon múlt csütörtökön, a Bonitas Speciális Oktatási Központ szervezésében.

Az esemény a Szent László Római Katolikus Iskolaközpont dísztermében zajlott le, körülbelül 50 óvónő, tanítónő, tanár és egyetemi hallgató részvételével, akik nemcsak Váradról, hanem a megye különböző pontjairól érkeztek.

Köszöntések

Tankó Zita, a Bihar megyei tanfelügyelőség magyar óvónőkért és tanítókért felelős tanfelügyelője, az esemény szervezője köszöntötte elsőként a résztvevőket. Elmondta: nagyon fontos, hogy az itt tanultak más pedagógusokhoz is eljussanak, nemcsak azokhoz, akik speciális oktatást nyújtanak. Konrád Katalin, a Szent László Líceum igazgatója házigazdaként üdvözölte az érdeklődőket, majd Oláh Andrea, a Bonitas Speciális Oktatási Központ igazgatója röviden bemutatta az iskolájukat, tekintve, hogy még mindig sokan nem ismerik a működésüket. A köszöntések után elkezdték a foglalkozást, melynek keretében dr. Demény Piroska olyan játékokat mutatott be, illetve olyan tanácsokkal látta el a résztvevő pedagógusokat, melyek segítségével a hátrányos helyzetű, fogyatékos, nehezebben barátkozó gyermekeket lehet szocializálni, segíteni abban, hogy megnyíljanak, közelebb kerüljenek óvoda- és osztálytársaikhoz.

Törő Enikő