Drámai mérkőzés, majd bronzérem

Újra a végjátékban görcsöltek be…
Újra a végjátékban görcsöltek be…
Két 77–74 arányú mérkőzés, mégis mekkora különbség: az egyik elveszítve az elődöntőben, a másik megnyerve a 3. helyért vívott meccsen. Csak bronz jutott a váradiaknak!

 

 

 

Bukarestben rendezték meg a múlt hét végén a férfikosárlabda Román Kupa négyes döntőjét (Final Four), amelybe története során először a Nagyváradi VSK is bejutott. Az előzetesen megtartott sorsolás alapján nem sok jót jósolhattunk a továbbjutás szempontjából a nagyváradi együttesnek, amely a pénteki elődöntőben a bajnokságban vezető Temesvári KK alakulatát kapta ellenfélül.

 

 

 

Izgalmak a végén

 

 

 

A papírformának megfelelően az első két negyedben a temesvári kosarasok játszottak fölényben, s félidőben 39–34 arányban vezettek. Fordulás után azonban jött a fordulat is, a harmadik negyedet ugyanis biztosan, 24–8-ra hozták a váradiak, akik a 29. percben 66–52-re vezettek, ám az utolsó mintegy 11 percben ismét begörcsöltek Maricsék, magukra hozva az ellenfelet. Azok éltek is a lehetőséggel, s 72–72-nél egyenlítettek, majd 75–74-re is vezettek, ám ekkor hiába támadott a VSK, a helyzet kimaradt, akárcsak a döntőben való szereplés. A másik elődöntőben a Piteşti-i BCM U biztosan verte a Bukaresti VSK-t, akárcsak a döntőben Temesvárt (91–78) megszerezve az első helyet. A bronzmeccsen: Bukaresti VSK–Nagyváradi VSK 74–77.