Oktatás

2020.10.07. 19:18

Tanulók Országos Tanácsa: Fel kell készülni a piros forgatókönyv alkalmazására az egész országban

„Rendkívül fontos”, hogy az iskolák elkezdjék a felkészülést az online tanításra való teljes átállásra, tekintve, hogy ez a forgatókönyv egyre elkerülhetetlenebbé válik a koronavírusos esetek fokozott növekedése miatt, véli a Tanulók Országos Tanácsa.

Forrás: AdobeStock

„Ez az a pillanat, amelytől mindannyian annyira tartottunk: az esetek számának gyors, ellenőrizhetetlen növekedése és egyre több megbetegedés az oktatási intézményekben. Felszólítjuk a hatóságokat, főként az oktatási minisztériumot, polgármestereket és iskolaigazgatókat, hozzanak meg minden szükséges intézkedést annak biztosítására, hogy az online tanításra való átállást bármelyik pillanatban meg lehessen valósítani. A tanulók és a pedagógusok egészsége prioritást élvez!” – idézi a Tanulók Országos Tanácsa szerdán kiadott közleményében Rareş Voicu elnököt.

A szervezet szerint sok diák számára lehetetlenné vált az iskolában való fizikia jelenlét, mivel „nem engedhetik meg maguknak” a védőmaszkok és fertőtlenítőszerek megvásárlását, a hatóságok pedig nem biztosítják számukra ezeket.

A számítógépek és táblagépek hiánya pedig az online oktatáson való részvételt teszi lehetetlenné sok tanulók számára, állítja még a Tanulók Országos Tanácsa.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában