Drágul a vonatozás

Drágul a vonatozás
Szeptember 1-től többet kell fizetniük a jegyért azoknak, akik vasúton akarnak utazni, a Román Államvasutak (CFR) ugyanis ettől a dátumtól kezdődően 8,1 százalékkal emeli a jegyárkat. Ez már a második áremelés az idén; júniusban már volt egy hét százalékos emelés.

Öszevetésképpen: egy Bukarest – Predeal közötti vasútazás első osztályon 20,3, másodosztályon 12,8 lejbe kerül az eddigi 18,8 illetve 11,8 lej helyett. A Bukarest – Konstanca útvonalon első osztályra 66 lejbe, másodosztályon 45,9 lejbe kerül az a jegy ami eddig 61, illetve 42,5 lejbe került.

A Bukarest-Temesvár intercity járatra 124,7 lejt kell fizetni, ha valaki első oszatályú körülmények között akar utazni és 88,4 lejt, ha megelégszik a másodosztályú szolgáltatással. Jelenleg ezen a járaton első- illetve másodosztályon 115,4, és 81,7 lejbe kerül.

Jó hír, hogy a CFR által alkalmazott kedvezményrendszer nem változik, vagyis ugyanúgy 50 százalékos kedvezményre jogosultak a bérletet váltó ingázók; a diák- és egyetemista bérletekhez továbbra is 75 százalékos kedvezménnyel lehet hozzájutni.