Drágul a tömegközlekedés

Drágul a tömegközlekedés
Nagyvárad- Csütörtökön rendkívüli közgyűlést tartott az önkormányzat képviselő-testülete, melyen az önkormányzatnak alárendelt vállalatok költségvetéseiről is szavaztak.

 

Megszavazták, hogy a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) az idén 47,8 millió lejből gazdálkodjon, mely költségvetést úgy lehet megvalósítani, ha május 1-től emelik a tömegközlekedési tarifákat. A jelzett dátumtól kezdve a havi bérlet 75 lejbe, az egy utazásra szóló jegy 2,25 lejbe, a heti bérlet 36 lejbe, az egy napig érvényes bérlet pedig 12 lejbe fog kerülni. A várad-szőlősi buszpályaudvarra 1,8 millió lejt szántak, ez a beruházás azonban csak 2015-ben valósul meg. 609 ezer lejt különítettek el gépjárművek vásárlására, melyeket a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői fognak használni. Midibuszokat is beszereznek majd, az erre elkülönített keretösszeg 600 ezer lej.

Tarifák

A Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) idei költségvetése 119 ezer lej, az intézmény által működtetett állatkertbe felnőtteknek 10 lejbe, diákoknak 5 lejbe, 15 fős csoportoknak 8 lejbe/személy, egy gyermekes családoknak 20 lejbe, míg kétgyermekes famíliáknak 25 lejbe fog kerülni a belépőjegy. A Hőerőműnél csökkenek a bérköltségek azáltal, hogy elbocsátanak 58 személyt, a Vízmű pedig július 1-től tíz százalékkal emeli a víz- és csatornadíjat azzal együtt, hogy megválik 47 alkalmazottjától.

Az egészségügyi intézmények 2013-ban 22 millió lej támogatásra számíthatnak, de csak 4,2 millió lej származik a helyi büdzséből. A Városi Kórház esetében a legjelentősebb befektetés az onkológiai központ bővítése marad, míg a Megyei Kórháznak 8 millió lej ígérkezik a központi államháztartásból.

Ciucur Losonczi AntoniusA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .