Dragnea szerint a liberálisok felelőtlen magatartást tanúsítanak

Dragnea szerint a liberálisok felelőtlen magatartást tanúsítanak
“Felelőtleneknek” nevezte csütörtökön Liviu Dragnea a liberális párt tagjait, miután Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke bejelentette, hogy megtámadják az Alkotmánybíróságon azt a törvényt, amely felhatalmazza a kormányt arra, hogy rendeleteket bocsásson ki a parlamenti vakáció ideje alatt.

“Felelőtlen játékot űznek, ami akadályozza munkájában a kormányt. Majd, ha jövő héten a polgárok érdekében egy sürgős rendeletet kell elfogadnia a kormánynak, akkor majd összehívunk egy újabb rendkívüli ülésszakot. (…) Ez az ők stílusuk” – mondta Dragnea, aki támogatásáról biztosította a kormányt.

Raluca Turcan, a PNL ügyvivő elnöke csütörtökön jelentette be, hogy a PNL megtámadja az Alkotmánybíróságon azt a törvényt, amely felhatalmazza a kormányt arra, hogy rendeleteket adjon ki a parlamenti vakáció alatt.

“Megállapítottuk, hogy a törvény több alkotmányellenes előírást tartalmaz. Nem feltételezzük, hogy a kormány nem ismerné az alkotmányt, sokkal inkább rejtett szándékokat gyanítunk mögötte” – mondta Turcan.

A képviselőház döntőházként csütörtökön fogadta el azt a törvénytervezetet, amely felhatalmazza a kormányt arra, hogy a parlamenti vakáció ideje alatt rendeleteket bocsásson ki.

AGERPRES/(RO – szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Florin MARIN; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro