Dragnea: semmi gond a referendummal, csak meg kell vizsgálni, hogy időszerű-e megszervezni

Dragnea: semmi gond a referendummal, csak meg kell vizsgálni, hogy időszerű-e megszervezni
Semmi gond a Klaus Iohannis által bejelentett referendummal, csak meg kell vizsgálni, hogy időszerű-e megszervezni – nyilatkozta kedden Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője, a képviselőház elnöke, aki hozzátette: ‘mi is harcolunk a korrupció ellen’.

‘A mi részünkről támogatjuk a korrupcióellenes harcot. Nem világos előttem, hogy miért kell ezt a kérdést így feltenni, de mi is támogatjuk. Nincs semmi ellenvetésünk a népszavazás megszervezésével kapcsolatban’ – nyilatkozta Dragnea a PSD székházában.

Dragnea azt mondta: mielőtt válaszolna a levélre, konzultálnia kell a parlamentben a kollégáival.

‘Mi van akkor, ha mi mind támogatjuk a korrupcióellenes harcot, de az emberek nem vesznek részt a népszavazáson? (…)Nem értem, hogyan gondolkodott az elnök, de remélem nem része ez annak a háborúnak, amiről beszélnek. A mi részünkről nincs semmilyen háború. Semmit nem teszünk az elnök ellen. Ha ő folytatja a támadásokat és fenyegetéseket, majd meglátjuk, hogy mit teszünk’ – mondta Dragnea.

Klaus Iohannis államfő kedden értesítette levélben a parlament két házelnökét, hogy beindította az országos referendum megszervezésének előkészületeit. A népszavazás során a korrupcióellenes harc folytatásához és a köztisztviselők feddhetetlenségéhez való viszonyulásáról kell állást foglalnia a lakosságnak.

www.agerpres.ro