Dragnea: Románia szuverenitását világos törvények fogják védeni

Akt.:
Liviu Dragnea. Fotó: Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea. Fotó: Inquam Photos / Octav Ganea
Románia szuverenitását világos törvények fogják védeni, amelyeket megvitatnak a parlamentben, majd szavaznak róla, nyilatkozta Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a politikai alakulat rendkívüli kongresszusán, hangsúlyozva, hogy az ország ellen irányuló belső támadások minden román számára sértőek.

 

“Románia egy szuverén állam, ahogyan az Alkotmány is írja, és szeretném, ha ezt soha nem felejtenénk el. Azonban amikor politikusok, intézményvezetők, közszereplők tudatosan szabotálják az országot románellenes nyilatkozatokkal (…) ezekben a helyzetekben elveszítjük szuverenitásunkat, elveszítjük függetlenségünket, méltóságunkat és nem nyerünk semmit cserében” – nyilatkozta a pártelnök.

Románia hazugságok által való lejáratása nagyon súlyos cselekedet, amely sok kockázatnak, szankcióknak teszi ki az országot, ugyanakkor elveszti az állam addig megszerzett előnyöket, magyarázta Dragnea.

“Saját országunk támadása minden romániai számára sértő és abba kellene hagyni. Románia szuverenitása fontosabb bármilyen hatalmi harcnál, bármilyen helyi érdeknél, ezért meg kell védenünk, és világos törvények által fogjuk megvédeni, amelyeket megvitatunk a parlamentben, majd szavazunk róla. Tisztelettel mondom a nyugati országok fele, akik hozzájárulnak az országunk modernizálásához (…) kijelentem, hogy nemzeti szuverenitásunkat itt Romániában kell felvázolnunk és nem határainkon kívül. Akkor fognak tisztelni minket mint nemzet, ha nem tévesztjük össze a jó kapcsolatokat a szolgalelkűséggel, és ezt nem szeretném” mondta a PSD vezetője.

www.agerpres.ro