Dragnea: nem fontolgatom Grindeanu leváltását

Dragnea: nem fontolgatom Grindeanu leváltását
Nem fontolgatja Sorin Grindeanu kormányfő leváltását – jelentette ki az Antena 3 televíziócsatornának adott kedd esti interjújában Liviu Dragnea.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt felelte arra a kérdésre, hogy van-e valami ‘problémája’ Sorin Grindeanuval: ‘Nekem személyesen nincs.’

Hozzátette, a kormányprogram szigorú ütemtervet ír elő, a késések további késlekedéseket eredményeznek. Dragnea szerint naponta kiértékelik a tárcavezetők tevékenységét és egy-két héten belül ‘levonják a következtetéseket’.

“Eddig egyszer sem beszéltem kormányátalakításról. Azt sem tudom, hogy az említett kiértékelés után felmerül-e majd a kormányátalakítás kérdése. (…) Talán nem sikerült minden szükséges változtatást megtenni a minisztériumokon belül. Éppen most, adás előtt hallottam, hogy több minisztériumban maradtak államtitkárok a technokrata kormány idejéről, akik egészen biztosan behúzott kézifékkel haladnak. Márpedig ha megnyerted a választásokat, oda kell tenned az embereidet’ – fejtette ki Dragnea az Antena 3 műsorában, leszögezve, hogy minden miniszterrel, de a kormányfővel is ‘komolyan el fog beszélgetni’ a kiértékelés végén, majd a PSD végrehajtó bizottsága megfogalmazza javaslatait.

Dragnea kijelentette, hogy egyelőre nem tervezi egy bizonyos miniszter leváltását sem. ‘Különben sem én fogom leváltani. Nem így folyik a munka’ – tette hozzá a PSD elnöke, aki szerint a kormánykoalíciónak nem válik javára a minisztercserékről folyó diskurzus. ‘Éppen ezért ezúttal nagyon határozottan megkérem a kollégáimat, hogy hagyjanak fel mindenféle nyilvános kijelentéssel ezen témával kapcsolatban’ – mondta a szociáldemokraták vezetője.

www.agerpres.ro