Dragnea: Mi nem akarjuk leváltani a kormányfőt

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
A Szociáldemokrata Pártnak (PSD) nem áll szándékában leváltani Viorica Dăncilă miniszterelnököt – nyilatkozta szerda este Liviu Dragnea pártelnök.

“Mi nem akarjuk leváltani a kormányfőt. (…) Viorica Dăncilă 2020-ig tisztségben maradhat, ha teszi a dolgát. Sem nekem, sem másnak nincs semmi problémánk vele. Ők (az ellenzék és Iohannis államfő – szerk. megj.) már kénytelenek kitalálni témákat, mert nincs, amiről beszélniük. Így aztán vagy átkoznak minket, vagy átkoznak engem és minden intézményre nyomást gyakorolnak, hogy ellenem fordítsák, vagy hazugságokkal állnak elő” – mondta Dragnea a Románia TV műsorában, Iohannis államfő korábbi nyilatkozatára reagálva, miszerint nem fog még egy kormányfőt kinevezni a PSD részéről, ha a párt megvonja a politikai bizalmat Viorica Dăncilától.

Arra a kérdésre, hogy mi fog történni, ha a jelenlegi miniszterelnök lemond tisztségéről, Dragnea azt válaszolta, hogy tárgytalan erről beszélni.

A kormányfő ama bejelentése kapcsán, miszerint szavazni fog a referendumon, a PSD elnöke azt mondta: “Nincs problémám ezzel. Azt hiszik, én megmondom a PSD-tagoknak, mit tegyenek? Még csak az kellene!”

 

www.agerpres.ro