Dragnea: lehetséges, hogy a PSD-ALDE koalíció egyetlen, közös államfőjelöltet állít

Liviu Dragnea, a PSD elnöke
Liviu Dragnea, a PSD elnöke
Idén ősszel nevesítik az államfőjelöltet a 2019-ben esedékes elnökválasztásra – mondta vasárnap este Liviu Dragnea, hozzátéve: megtörténhet, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) közös jelöltet indít.

A România TV-nek adott vasárnap esti interjúban a nagyobbik kormánypárt vezetője azt mondta: az államfőjelöltet nem személyes hiúság, hanem józan megfontolás alapján, körültekintően fogják kiválasztani, és lehetséges, hogy a PSD-ALDE koalíció egyetlen, közös jelöltet állít.

‘Tudja, mi fontos Románia számára 2019 után? Hogy akit Románia elnökének választanak, támogassa ezt a fejlődést, támogassa a románok jólétét, és olyan elnök legyen, aki a románokkal tart, mert bebizonyosodott, hogy az elnök – ennek a bonyolult rendszernek az élén állva, amiről mindenféle szörnyűségek, egyenlőtlenségek, visszaélések derülnek ki – képes rosszat tenni, ha ő maga rossz ember, rosszhiszemű ember’ – mondta Dragnea az interjúban.

A PSD vezetője hozzátette, pártja és a kisebbik kormánypárt, az ALDE külön-külön elemzi ki az államfőjelölt nevesítésének kérdését, majd közösen is megtárgyalják azt, és várhatóan ‘ősszel, év vége felé’ kész lesznek a válasszal.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,