Dragnea kézfogását is visszautasították

Akt.:
Dragnea kézfogását is visszautasították
Liviu Dragnea, a PSD elnöke is a fővárosi Jean Monnet líceumban szavazott, és hasonlóképpen járt ő is, mint nem sokkal azelőtt Traian Băsescu volt államfő: a választási bizottság két tagja nem volt hajlandó kezet fogni vele.

Itt az alkalom, hogy a román állampolgárok eldöntsék, milyen országban és milyen társadalomban akarnak élni – nyilatkozta szombaton Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, miután a fővárosi Jean Monnet líceumban leadta voksát a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendumon.

‘Arra szavaztam, amit több millió román állampolgár igényel, ami nemzetként és társadalomként meghatároz bennünket. Azt gondolom, fontos, hogy a román állampolgárok eljöjjenek szavazni, mert jó lenne, hogy mi magunk döntsünk arról, milyen társadalmat és országot akarunk. Mindannyian tudjuk, évek óta azt mondják nekünk, hogy mások jobban tudják, miként kell élnünk, miként kell cselekednünk, mások jobban tudják, hogy mi a jó nekünk. Azt gondolom, itt az alkalom, hogy mi döntsük el, milyen társadalmat és országot akarunk, és miként akarunk élni saját hazánkban’ – mondta Dragnea, miután szavazott.

Érkezésekor a választási bizottság két tagja nem volt hajlandó kezet fogni vele. Ennek kapcsán Dragnea annyit mondott: ‘Az otthoni hét év’.

Mint azt már hírül adtuk, ugyanebben a szavazókörzetben adta le voksát Traian Băsescu volt román államfő is, és vele is az történt, mint később Dragneával. Băsescu, aki jelenleg a Népi Mozgalom Párt szenátora, újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, nem zavarta, hogy a választási bizottság egyik tagja – aki szerinte ‘elvakult PSD-s’ lehetett – nem volt hajlandó kezet fogni vele.

‘Az ostobaság nem zavarhat, csak szánalmat kelt’ – mondta a volt államfő.

www.agerpres.ro