Dragnea: Az exit-poll eredmények nem adnak okot az örömre a PSD-nek

Dragnea: Az exit-poll eredmények nem adnak okot az örömre a PSD-nek
Az európai parlamenti választások exit poll eredményei nem adnak okot az örömre a Szociáldemokrata Pártnak, mondta vasárnap este Liviu Dragnea, az alakulat vezetője.

‘Köszönöm azoknak a románoknak, akik a PSD-re szavaztak. Ezek az eredmények nem adnak okot az örömre a PSD-nek. Nagyon gyorsan nagyon komoly elemzést kell tartani a párton belül. Ha jól értettem, egyik kollégám már tett is egy javaslatot. Mindenkinek mondom: egész életemben válallatm azt is, amit tettem, azt is, amit nem tettem meg, és most ugyanígy fogok eljárni kollégáimmal együtt’ – mondta Dragnea.

Azt is bejelentette, hogy javasolni fogja pártkongresszus összehívását júniusra a PSD új irányának megszabása, illetve a PSD-ALDE-koalíció államelnök-jelöltjének kiválasztása végett.
A PSD szimpatizánsainak azt üzente: a párt korábban is átment nehéz időszakokon, most is arra kéri kollégáit, hogy őrizzék meg az alakulat egységét.

Arra az újságírói kérdésre, kit tart hibásnak a jelenlegi helyzetért, Dragnea úgy felelt: ‘Az én hibám az, hogy elfogadtam a pártelnöki címet 2015-ben.’

A referendum kapcsán ismét kifejtette: azért voksolt a népszavazáson is, mert soha nem ellenezte a kérdéseket, noha azokat rosszul fogalmazták meg, olyannyira, hogy ‘még Iohannis se tudta őket megjegyezni’. ‘Fontosnak tartom, hogy ha valaha kormányra kerülnek azok, akik nyilvánosan támogatták ezt a referendumot, akkor tartsák is be, amit belefoglaltak’ – mondta még Dragnea.

www.agerpres.ro

Címkék: ,