Dragnea: Az államfő nyilatkozataival erőszakra uszít

Akt.:
Liviu Dragnea, a Szocáldemokrata Párt elnöke
Liviu Dragnea, a Szocáldemokrata Párt elnöke
Liviu Dragnea, a Szocáldemokrata Párt elnöke a România TV vasárnapi esti műsorában azt mondta: Klaus Iohannis államfő nyilatkozatai révén erőszakot szít, idegességet gerjeszt és a bizonytalanság érzését kelti az emberekben.

,,Soha nem láttam még, hogy Románia elnöke nyugalomra intene. Az elnök állandóan tüntetésre uszít, többször volt maga is kint a tüntetésen, és minden nyilatkozatával erőszakra uszít, idegességet gerjeszt, a bizonytalanság érzését akarja kelteni. Szerintem ez a nemzetbiztonság elleni támadást is jelentheti, mert ha pontatlan adatokat közölsz, ha azt mondod, hogy Romániában rosszul megy a gazdaság, hogy Romániában nem adják ki a fizetéseket, hogy nem teljesülnek a kormányprogramban foglaltak, hogy politikai instabilitás van, hogy a kormány instabil, akkor fennáll annak kockázata, hogy a Romániába tervezett befektetések nem történnek meg, mert a befektetők meghallották az államfő szavait” – mondta Dragnea a România TV-ben.

Felfüggesztés

,,Nem gondoltam a felfüggesztésre és nem is akarok arra gondolni. Nem akarom, hogy a felfüggesztésig jussunk. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy Romániában politikai stabilitás legyen” – mondta Dragnea a România TV vasárnap esti műsorában, emlékeztetve beszélgetőpartnerét, hogy Románia jövőre az EU elnöki tisztségét tölti be.

A PSD vezetője ugyanakkor kifejtette, az államfőnek semmi oka nem lehet az igazságügyi törvények kihirdetésének megtagadására. Szerinte Iohannis – azzal, hogy vissza akarja utalni az említett törvényeket a parlament elé – azt az érdeket szolgálja, hogy a vitatott törvények minél később lépjenek érvénybe. ,,És ez mire utal? Felötlik benned, hogy talán titkos megállapodása van a párhuzamos állammal” – mondta Liviu Dragnea.

www.agerpres.ro