Dragnea: A szombatinál sokkal nagyobb lesz a következő PSD-tüntetés

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Szombaton kis méretű tüntetés volt ahhoz képest, amit a Szociáldemokrata Párt (PSD) a jövőben fog szervezni – jelentette ki Liviu Dragnea, a párt elnöke vasárnap este az Antena 3 televízió műsorában.

Dragnea kifejtette, a szombati nagygyűlést azért tartották, hogy tiltakozzanak a Klaus Iohannis államfő által támogatott ,,utálatos” rendszer és a párhuzamos állam ellen, valamint azért, mert a szociáldemokratákat ‘sértegették’ és ‘fenyegették’, amire reagálniuk kellett. Hozzátette, a következő PSD-szimpátiatüntetés sokkal nagyobb lesz, mint a szombati, és más helyszínt keresnek neki, mert ‘nem lehet a Victoriei téren’.

A DNA-főügyész tisztségből való visszahívását előíró alkotmánybírósági döntéssel kapcsolatban Dragnea azt mondta: amennyiben Iohannis elnök ,,elköveti azt a fatális hibát, hogy nem ülteti gyakorlatba az alkotmánybíróság döntését”, minden polgári, alkotmányos és parlamenti eszközt fel fognak használni a döntés tiszteletben tartásának érdekében.

Arra a kérdésre, hogy eljuthat-e a helyzet az államfő felfüggesztéséig is, a PSD elnöke azt felelte: ,,Akármeddig eljuthat.”

www.agerpres.ro