Dragnea: A PSD ostrom alatt van; egy olyan tervet fedeztünk fel, amiről fogalmunk se volt

Akt.:
Dragnea: A PSD ostrom alatt van; egy olyan tervet fedeztünk fel, amiről fogalmunk se volt
A Szociáldemokrata Párt (PSD) ostrom alatt áll, és ez nem politikai ostrom, hanem létezik egy régóta készülő terv, nyilatkozta csütörtökön az alakulat elnöke, Liviu Dragnea.

 

“Amilyen sebességgel szervezik ezeket az akciókat, egyre nyilvánvalóbb, hogy ezt a tervet nem sebtében, a tegnap vagy ma állították össze. Én sem és kollégáim sem gondoltuk volna, hogy az egy hónappal ezelőtt bejelentett kormányzati kiértékelő ekkora botrányt fog előidézni. És hogy akaratunk ellenére felfedezünk egy olyan tervet, amelyről fogalmunk sem volt, amelyhez nincs köze sem a kormánynak, sem a pártnak. Még egyszer mondom, a PSD ostrom alatt áll és nem politikai ostrom, mert a Mentsétek meg Romániát Szövetség kis támogató akcióján kívül más politikai megnyilvánulást nem láttam. Nem tudom pontosan, kik vannak ezen akciók mögött, de nagy szakértelemmel koordinálják” — állította Liviu Dragnea.

Dragnea szerint ami most a kormányban történik, az a “demokratikus törvényesség keretein kívül történik és a választási eredmények és a jóérzés határait feszegeti”.

“Jelenleg egy törvénytelen csoportosulásról beszélünk, amely gyakorlatilag elfoglalta a Victoria-palotát, anélkül, hogy meglenne a szükséges politikai támogatottságuk. (…) Már tegnap rájöttünk abból, ahogyan a miniszterelnök az országos végrehajtó bizottság ülésén viselkedett, de a szerda éjszakai nyilatkozataiból is, hogy jól döntöttünk” — nyilatkozta Dragnea, majd hozzátette, hogy számukra a legfontosabb a romániai lakosság jóléte és ezért nem adják fel a kormányprogramban tett vállalásaikat.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,