Dragnea: a gazdák 70%-a megkapta a támogatást; Cioloş: Dragnea a technokrata kormány sikereivel dicsekszik

Dragnea: a gazdák 70%-a megkapta a támogatást; Cioloş: Dragnea a technokrata kormány sikereivel dicsekszik
Kezd látszani a különbség szakértői kormány, illetve a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) alkotta kabinet között – írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében Liviu Dragnea PSD-elnök annak kapcsán, hogy a gazdák 70%-a megkapta a területalapú támogatást. Dacian Cioloş volt miniszterelnök erre reagálva úgy fogalmazott, hogy ‘Dragnea a technokrata kormány sikereivel dicsekszik’.

Dragnea megjegyezte, hogy a szakértői kormány idején ‘a támogatások csak júniusban, júliusban, augusztusban jutottak el a jogosultakhoz”.

‘Kezd látszani a különbség a PSD-ALDE és a technokrata kormány között. A legutóbbi kormányülésen a mezőgazdasági miniszter bejelentette, hogy a 681.000 romániai gazdából 482.000 már megkapta a támogatást a tavaszi munkálatokra. Tehát 70%-uk már megkapta a megfelelő összeget, a többiek pedig a hónap végéig hozzájutnak a pénzükhöz úgy, ahogyan azt a kampányban megígértük. (…) Tavaly ilyenkor a technokraták még csak nem is beszéltek erről, a támogatások júniusban, júliusban, augusztusban jutottak el a jogosultakhoz’ – írja bejegyzésében Dragnea.

Dacian Cioloş volt miniszterelnök úgy reagált erre a Facebookon, hogy tavaly azért késtek a kifizetésekkel, mert a Ponta-kormány nem írta alá időben a számítógépes programok cseréjéhez szükséges szerződéseket.

‘Liviu Dragnea most a technokrata kormány sikereivel dicsekszik, ahogyan tavaly bennünket marasztalt el a PSD-kormány által előidézett késések miatt. A múlt évben azért nem lehetett időben kifizetni a támogatásokat, mert a Ponta-kormány késve hozott meg döntéseket, és nem írta alá időben a számítógépes programok cseréjéhez szükséges szerződéseket. Behoztuk a lemaradást, alkalmaztuk az új programot, és már decemberben előleget fizettünk az idei tavaszi munkálatokra.(…) Látom, hogy Dragnea most gátlástalanul azzal dicsekszik, amit mi előkészítve hátrahagytunk nekik” – áll a volt kormányfő bejegyzésében.

www.agerpres.ro