Dr. Patkó Gyula lesz az új rektor

Dr. Patkó Gyula lesz az új rektor

Dr. Patkó Gyulát ajánlja a miskolci egyetemi szenátus az intézmény élére. Ő lesz az új rektor. Dr. Besenyei Lajos két cikluson át irányította a Miskolci Egyetemet, a szabályok értelmében ez a maximum.

Csütörtökön délután rektort, azaz rektorjelöltet választott a Miskolci Egyetem szenátusa. Huszonkilencen voksoltak, a három jelölt közül dr. Patkó Gyula 23 szavazatot kapott. Őt terjesztik fel a kinevezésre jogosult köztársasági elnöknek.

A miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen diplomázott. A műszaki tudományok kandidátusa, egyetemi és habilitált doktor, egyetemi tanár. 1994-től rektorhelyettes.

Mint az Észak-Magyarországnak nemrég nyilatkozta, oktatóként, kutatóként és vezetőként elkötelezetten, hittel és szívvel elsőrangú feladatának érzi a Miskolci Egyetem szolgálatát, az intézmény fejlesztését, növekedését. Csütörtökön, az eredményhirdetés után a következőket mondta az Észak-Magyarországnak: „Egy egyetemi professzor számára pályája csúcsa, ha az intézmény első emberéül választják. Megtisztelő a szenátus döntése, és a szavazati arány. Minden erőmmel, tudásommal azon leszek, hogy ezt megháláljam, igazoljam: méltó vagyok rá.”

SzG