Döntött, visszavonul a válogatottból

Aurelia Brădeanu (jobbra) visszavonul a román válogatottól
Aurelia Brădeanu (jobbra) visszavonul a román válogatottól
Visszavonul a román női válogatottól minden idők egyik legjobb román kézilabdázója, a 37 esztendős Aurelia Brădeanu, aki korábban szerepelt a Győri Audi ETO-ban, jelenleg a Bukraesti VSK-t erősíti.

Brădeanu a közelgő Kárpát-kupán – amelyen a románok mellett Magyarország és Hollandia B-válogatottja szerepel – búcsúzik a nemzeti csapattól, azaz a decemberi Európa-bajnokságon nem lép pályára – számolt be róla a ProSport sportnapilap.

A román válogatott a D csoportban kezdi meg szereplését a svédországi Eb-n, a középdöntőben jó eséllyel találkozhat a magyar válogatottal. „Feltűnt, hogy Brădeanut szíves fogadtatásban részesítették a győri drukkerek – idézi a ProSport Ambros Martínt, a román válogatott kapitányát, aki egyben a Győri Audi ETO KC vezetőedzője is. – Azt hiszem, a szurkolók sohasem felejtik el, mi mindent köszönhetnek neki. Harciasságával, elszántságával és szenvedélyével elnyerte a közönség szeretetét. Aurelia közölte, nem kíván többet szerepelni a nemzeti együttesben, a döntését tiszteletben tartjuk. Egy olyan klasszis, mint ő, pontosan tudja, mikor kell abbahagynia. Természetesen hiányozni fog a csapatból.”

Egy kis múlt

A 273-szoros válogatott Brădeanu – aki 1999-ben debütált a nemzeti csapatban, és 685-ször volt eredményes – három érmet szerzett címeres mezben: egy világbajnoki ezüstöt 2005-ben, egy vb-bronzot 2015-ben és egy Eb-bronzot 2010-ben. Brădeanu 2004 és 2011 között kézilabdázott Győrben, a 2012-ben érkező Ambros Martínnal már nem dolgozhatott együtt. Idén a Bajnokok Ligája budapesti döntőjében a VSK csapatával aranyérmes lett, miután hétméteresekkel legyőzték a Győrt. A győriek örök-góllövőlistáján az ötödik helyen áll 656 találattal.