Donald Trump üdvözli a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozójának megszervezését

Donald Trump üdvözli a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozójának megszervezését
Üdvözlő üzenetét küldte Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozó házigazdájának, Klaus Iohannis román államfőnek és a találkozó résztvevőinek, kiemelve: az USA büszke rá, hogy partnere ennek a kezdeményezésnek.

‘Tavaly abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy beszédet mondhattam a Három Tenger Kezdeményezés lengyelországi, varsói üzleti fórumán. Látogatáson során megerősítettem, hogy az Amerikai Egyesült Államok szilárdan támogatja a Három Tenger Kezdeményezést, és kiemeltem, hogy közös célunk az infrastruktúra bővítése, az üzleti kapcsolatok növelése, az energetikai biztonság megszilárdítása és a szabad, igazságos és kölcsönös kereskedelmet gátoló tényezők csökkentése Közép- és Kelet-Európában. A Három Tenger Kezdeményezésben óriási lehetőség rejlik ezen célok megvalósítása terén és az együttműködés más területein is. Egy új energetikai infrastruktúra alapvető fontosságú a mélyebb gazdasági integráció fenntartása, az új piacok elérhetővé tétele és a régió energiaforrásainak diverzifikálása érdekében’ – írta Trump üzenetében, gratulálva Romániának, Bulgáriának, Magyarországnak, Ausztriának és Szlovákiának a földgázszállító infrastruktúra kiépítése terén tett előrelépésekhez.

Az Államelnöki Hivatal által közzétett levélben az amerikai elnök hozzáteszi: Az USA büszke arra, hogy partnerként része ezen erőfeszítéseknek, többek közt a cseppfolyós földgáz exportja révén, valamint azáltal is, hogy az amerikai vállalatok képviselői részt vesznek a Három Tenger Kezdeményezés üzleti fórumán.

Donald Trump köszönetet mondott Klaus Iohannisnak ezen rendezvény megszervezéséért, valamint Rick Perry amerikai energiaügyi miniszternek, aki az amerikai egyesült államokbeli delegációt vezeti.

www.agerpres.ro