Dolgozhatnak a múzeumnál

Dolgozhatnak a múzeumnál
Nagyvárad- A napokban valószínűleg aláírja a megbízási szerződést a Bihar Megyei Tanács és a Selina cég, így folytatódhatnak a munkálatok a Körösvidéki Múzeum új székhelyén. Ősszel már költöznének.

 

Úgy tűnik, hosszas huzavonát követően ismét folytatódhatnak a munkálatok a nagyváradi Körösvidéki Múzeum új székhelyén, azt követően, hogy a selejtes tetőcserepek miatt több hónapon, mondhatni éven keresztül stagnáltak. A jó hírt dr. Aurel Chiriac múzeumigazgató jelentette be az intézmény által szervezett legutóbbi tárlatnyitó végén, azon reményének adva hangot, hogy ha minden az ütemterv szerint halad, akkor ősszel el is kezdhetik a közgyűjtemény átköltöztetését, de természetesen az érdeklődők még ekkor sem látogathatják majd a múzeumot.

Az információt Mircea Jacan, a Bihar Megyei Tanács szóvivője is megerősítette az Erdély Online-nak. Elmondta: a napokban valószínűleg aláírják a megbízási szerződést a megyei önkormányzat és a Selina Rt. között, így elkezdődhet a nem megfelelő tetőcserepek cseréje, illetve ismét dolgozhatnak a tetőtérben, ezt követően pedig további belső munkálatokra is szükség lesz. Minderre azért nyílt lehetőség, mert a közelmúltban újból versenytárgyalást hirdettek, és erre csupán a Selina cég jelentkezett.

Mint ismert, a bajok még Radu Ţîrle tanácselnöksége idején kezdődtek. A tetőfelújításra azért van szükség, mert a beszállító vállalat selejtes tetőcserepet szállított a felújításhoz, és ezeket a cserepeket ki kell cserélni. A cég aztán később leszállította saját költségén a 32 ezer darab új tetőcserepet, amelyek sokáig ott álltak a múzeum udvarán.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,