Döcögő műemlékvédelem

Nagyvárad- Csütörtökön a városháza dísztermében január havi rendes közgyűlését tartotta Nagyvárad önkormányzati képviselő-testülete.

Az egyik napirendi pont a Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány alapító okiratának és statútumának megváltoztatására vonatkozó határozattervezet és szakjelentést volt, melyet a testület a hat RMDSZ-es helyi tanácsos tartózkodása mellett megszavazott. Sárközi Zoltán városatya ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta az Erdély Online-nak: azért tartózkodtak, mivel így tiltakoznak az ellen, hogy az ötfős testületnek a város részéről egyetlen magyar nemzetiségű tagja sem lehet, csupán a megyét képviselheti az RMDSZ, Szabó István személyében.

Az alapszabályzat értelmében egyébként az öt tagból egyet Ilie Bolojan polgármester nevez ki hivatalból, kettőt-kettőt pedig a váradi, illetve a megyei tanács delegál. Mint ismert, Sárközi Zoltán a tavalyi önkormányzati választásokig a Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány elnöke volt, azt követően azonban valószínűleg az USL kétharmados többsége, illetve szubjektív okok miatt eltávolították őt a fundáció éléről.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter