Dobogós helyen a szatmári lányok

Jól szerepeltek a szatmári tőrvívó lányok az országos bajnokság első fordulóján: Cuteanu és társai csak a bajnokesélyesektől kaptak ki.

Az országos tőrvívóbajnokság egyéni versenyének első fordulója után a szatmári lányok két helyet biztosítottak maguknak az ősszel sorra kerülő második etápra: Décsei Patricia és Cuteanu Bianca bekerült a legjobbakat összegyűjtő 16–os mezőnybe.

Aranytus a Triumf ellen

Szombaton és vasárnap, a csapatbajnokság első szakaszán a Sportklub vívói vereséget szenvedtek ugyan a két bajnokesélyestől, a Steauától és az Olimpiától, de  aránylag könnyen győztek a Chimia Rm. Valcea ellen és nagy küzdelemben, aranytussal (43–42) verték a Bukaresti Triumf gárdáját. A csapatverseny második napjára is maradt egy nehéz találkozó, az ellenfél az ugyancsak dobógóra pályázó Brassói Forex volt, amelyiket 45–37 arányban múltak felül a szatmáriak. A Steaua és az Olimpia második gárdáival már nem volt gondja a Décsei Patricia, Cuteanu Bianca, Pop Tímea, Crancau Alexandra összeállítású együttesnek.

Az edző elégedett

Suta Dan edző elmondta, hogy elégedett növendékei teljesítményével, annál is inkább mert Décsei sérülten vívott, de így is csapata rendelkezésére állt. A tréner kiemelte a junior korosztályú Pop Tímea teljesítményét is, aki egyenrangú ellenfélként küzdött a nála idősebb és tapasztaltabb ellenfelekkel.