ERDON Helyi hírek

2015.06.30. 17:00

Tömbháznegyed építését tervezik

A nagyváradi önkormányzat tömbháznegyed létesítését tervezi a Ceyrat és a Reagan utcák, valamint a Pece patak bal partja által közrezárt területen.

A nagyváradi önkormányzat tömbháznegyed létesítését tervezi a Ceyrat és a Reagan utcák, valamint a Pece patak bal partja által közrezárt területen.

Egy új lakónegyed megépítésének a tervéről döntött keddi ülésén a nagyváradi helyi tanács. A testület által megszavazott övezeti urbanisztikai terv szerint három ANL tömbházat építenének, melyekben összesen 180 lakás lenne. Ezek a tömbházak a tervek szerint három emeletesek lesznek és manzárdjuk is lesz. Emellett a tervek között szerepel további tömbházak építése is, melyek összesen 728 lakást foglalnának magukban. Ezek a tömbházak három és négy emeletesek lesznek. Ez utóbbi ingatlanok földszintjére kereskedelmi egységeket terveztek. Emellett tanügyi intézmény vagy intézmények is helyet kapnak majd a lakónegyedben. A tanácsülés előtt Ilie Bolojan a város polgármestere arról tájékoztatta a sajtót, hogy árverést írnak ki a területre ingatlanfejlesztők számára, viszont a határozat leszögezi, hogy nem lehet egyetlen befektetőnek eladni az egész területet, hanem a felparcellázott telkeket két-hármas csoportokban bocsátja árverésre a város. A nyertes ingatlanfejlesztők kötelezik magukat arra, hogy a szerződés aláírásától számított hat hónapon belül megszerzik az építkezési engedélyt, és ez utóbbi időponttól számítva két éven belül fel is építik a tömbházakat, a helyi önkormányzat a maga során pedig azt vállalja, hogy a közművesítést építi ki azon a területen. A határozat-javaslatot egyhangúlag szavazta meg a nagyváradi helyi tanács.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!