Apa, edző, testvér és ikon

2020.07.04. 11:16

Ötvenhét éves korában elhunyt Habib Nurmagomedov apja

Ötvenhét éves korában elhunyt Abdulmanap Nurmagomedov, a kevert harcművészetek (MMA) legismertebb szervezeténél, a UFC-ben világbajnoki címvédő orosz Habib Nurmagomedov edző édesapja.

Mixed martial arts (MMA) fighter Khabib Nurmagomedov and and his father Abdulmanap Nurmagomedov give a press conference in Moscow on November 26, 2018. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV

A sportembert május óta kórházban kezelték, miután koronavírustesztje pozitív lett. Közben légzőszervi problémái adódtak, szívét pedig műteni is kellett. Miután tüdőgyulladása miatt szövődmények alakultak ki nála, mesterséges kómában is tartották.

Ali Abdelaziz, Habib Nurmagomedov menedzsere az ESPN-nek kiemelte: csapatuk a tartópillérét veszítette el.

„Apa, edző, testvér és ikon volt. A dolgok már soha többet nem lesznek ugyanolyanok nélküle” – nyilatkozta.

Az UFC szervezet közleményében hangsúlyozta: Abdulmanap Nurmagomedovnak – aki a szabadfogású birkózók között is elismert szaktekintélynek számított – kulcsszerepe volt abban, hogy orosz harcosok megismerkedtek az MMA világával, amelyben aztán a segítségével indultak el.

Conor McGregor, a sportág másik legendás harcosa, korábbi UFC-bajnok – akit Habib Nurmagomedov fosztott meg címétől – az MMA-közösség tagjainak nevében fejezte ki részvétét.

„Egy apa, egy edző és a sportág elkötelezett rajongója távozott” – közölte.

Üzent Habib Nurmagomedov következő ellenfele, Justin Gaethje is.

„Összeszorul a szív a legendás Abdulmanap Nurmagomedov halálának hírétől. Nagyon sajnálom, Habib. Apád büszkeséggel teli szívvel távozhatott, mert tudta, hogy folytatod az örökségét” – írta az amerikai kihívó.

Forrás: MTI

Borítókép: Habib Nurmagomedov és apja, Abdulmanap Nurmagomedov 2018. november 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában