Divatbemutatót tartottak a Sas-palota átjárójában

Divatbemutatót tartottak a Sas-palota átjárójában

Nagyvárad – Péntek este divatbemutató helyszínévé alakult át a váradi Sas-palota átjárója. A Nagyváradi Egyetem Vízuális Művészetek Kara divatszakos végzős hallgatóinak az alkotásait lehetett megtekinteni.

Lassan hagyománnyá kezd válni, hogy a Nagyváradi Egyetem Vízuális Művészetek Karának a divatszakán végzett hallgatóknak a diplomamunkáit divatbemutató keretében a nagyközönség is megcsodálhatja. Az idén két ilyen típusú rendezvényt is szerveztek az illetékesek, melyek közül az egyik péntek este zajlott le a Sas-palota ideiglenesen e célra átrendezett átjárójában. A több tucatnyi érdeklődő közt egyaránt lehetett látni rokonokat, ismerőseket és helyi közéleti személyiségeket, meg persze olyan bámészkodók is akadtak, akiket csupán a kiváncsiság vagy a véletlen vezényelte a helyszínre. A bolognai folyamat szerint az egyetemi élettől csupán három évig tartó tanulmányok után búcsúzó diákok a profi divatszakemberek által szervezett rendezvényekkel vetélkedő showműsort varázsoltak a szecessziós épület falai közé.

Három óra divatshow

Közel három órán keresztül többek közt a magyar népballadákból, a katonai életből, a gésák és a kalózok viseletéből ispirálódott ötletes vagy éppen meglepő alkotásokban vonultak végig a közreműködésre felkért Amalia Judea Art & Fashion modellügynökség manökenjei. A tizenhárom végzős diákot Olimpia  Urdea és Amalia  Judea tanársegédek készítették fel. Említést érdemel még, hogy az egyetemisták néhány nappal ezelőtt egyaránt magas osztályzatokat kaptak a kolozsvári szakemberekből álló vizsgáztató bizottság jelenlétében lezajlott elméleti próbáikon.

Ciucur L. Antonius