Diseminare.ro – Upload, share, join!

A nagyváradi Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület elindította a www.diseminare.ro weboldalt, melynek célja összegyűjteni a civil szervezetek olyan kezdeményezéseit, melyeknek célcsoportjai a fiatalok. A Diseminare.ro ezen projektek és kezdeményezések láthatóságának növelését és eredményeinek minél szélesebb körben történő terjesztését célozza.

 

Az oldal böngészése során láthatóvá válnak más projektek eredményei és céljai a felületre feltöltött projekt és program leírások, fotó- illetve videó albumok által.

 

 

 

Melyek a Diseminare.ro előnyei a felhasználók számára?

 

 

 

A szervezetek számára:

 

 

 

· Összefoglalók és galériák formájában megoszthatják kivitelezett és folyamatban levő programjaikat, projektjeiket a nagyközönséggel, más szervezetekkel, felhívásokat közölhetnek jövőbeli projektjeikkel kapcsolatban célcsoportjuknak.

 

· Inspirálódhatnak más szervezetek programjaiból, inspirálhatnak más szervezeteket.

 

· Új szervezetekként megismerhetik a Fiatalok Lendületben program által nyújtott lehetőségeket, a weboldalra feltöltött összefoglalók révén megoldást találhatnak a projektek megírásával kapcsolatos gyakorlati kérdéseikre,

 

· Számos információval gazdagodhatnak a különböző alprogramokkal kapcsolatban.

 

· Hosszú távú partnerségeket hozhatnak létre más hasonló tevékenységű civil szervezetekkel

 

Meg kell jegyeznünk, hogy az oldal nemcsak a Fiatalok Lendületben program projektjei számára nyújt felületet, hanem minden olyan programnak, melyeknek célcsoportjai a fiatalok.
Fiatalok számára (vezetők, önkéntesek, érdeklődők, NGO tagok)
– Információkat szerezhetnek lakó- vagy tartózkodási területük körében működő szervezetekről, az önkéntességről, a Fiatalok Lendületben program által nyújtott lehetőségekről.

 

– Csatlakozhatnak egyes szervezetekhez, önkéntesekké vagy ifjúsági segítőkké válhatnak.

 

Miért a Diseminare.ro-t?

 

Az oldal használata egyszerű, a regisztráció három lépésből áll: az adatok kitöltéséből, a hírlevél opciók kiválasztásából és a véglegesítésből. A projekteket adatok, szöveg és videó formájában lehet feltölteni. A keresés és a böngészés a hozzáférők igényeitől és preferenciáitól függenek. A szervezetek partnerszervezeteket kereshetnek, kezdeményezéseket, melyekhez csatlakozhatnak, inspirálódhatnak más NGO-k projektjeiből, megismerhetik a FLP alprogramjait gyakorlati szögből. A fiatalok rákereshetnek olyan kezdeményezésekre és projektekre, melyekhez szívesen csatlakozhatnak (résztvevőként vagy s

A legjobb kezdeményezések, projektek és programok felkerülnek a Facebook oldalunk (www.facebbok.com/diseminare) és fiókunk (Diseminare Ro) felületeire.

 

Bár jelenleg csak román nyelven érhető el a honlap, de nemsokára elkészül a magyar és angol nyelvű változat is.A projektet az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programja támogatja.