DIREKT-premier: a Téli Fesztiválon

A Miskolci Tél – Kocsonyafesztivál alkalmával tartja premierjét a DIREKT, a Dunán Inneni Regionális Kulturális Társulás.

Tizenöt tagú csapatokat hívott meg az eseményre Káli Sándor miskolci polgármester. A Kocsonyafesztiválon a DIREKT már hivatalos szervezetként jelenik meg.

„Csúcstalálkozó” 

Közalapítványi formában fog működni a miskolci kezdeményezésre létrejött DIREKT. Februárban lesz hivatalossá, márciusban pedig már valószínűleg költségvetése is lesz a DIREKT-városok (Miskolc, Debrecen, Eger, Nyíregyháza, Szolnok és Salgótarján) szervezetének. A kulturálisfőváros-pályázat(ok)on született tervek megvalósítását, a befektetett energiák hasznosítását, a hatékony összefogást kívánja segíteni a szervezet.

A Téli Fesztivál jó alkalom lesz arra, hogy a városok megtartsák első „csúcstalálkozójukat”, amelyre – mások mellett – olyanokat invitál Káli Sándor, akik Miskolc egyetemének, gazdasági és iparkamarájának, színházának, kulturális életének, képviselőtestületének, médiumainak prominenseivel folytatnak majd munkabeszélgetéseket.

A szándék, hogy a csapatok jelképezzék a küldő várost: megtestesítve a fiatalokat, az üzletembereket, kereskedőket, sportolókat, művészeket.

A február 17-18-19-i fesztiválon nemcsak fehér asztal mellett találkoznak a DIREKT-képviselők, hanem a meghívás szerint a vetélkedőknél, játékoknál is számítanak a társvárosok küldötteire. 

Sz.G. 

  

Az Inform támogatja

Az Észak-Magyarországot kiadó Inform Média az Észak mellett további két lapjával (Kelet-Magyarország és Hajdú-Bihari Napló), valamint internetes portáljaival (BOON, HAON, SZON) és nagyváradi lapjával, a Bihari Naplóval együtt támogatja a DIREKT megvalósulását, és azt, hogy Nyíregyháza—Debrecen—Miskolc—Nagyvárad működjön együtt a közös célok érdekében. Az IM számára fontos, hogy azt tegye, ami olvasói, üzletfelei érdeke: azaz segítse minden eszközzel a régió fellendülését. A DIREKT-et olyan kezdeményezésnek tartja, amely ezt a célt szolgálja, mégpedig olyan, a pillanatnyi politikai érdekeken átlép módon, amely összeegyeztethet a független média szempontjaival.